Algen bestrijden

Anti-algenmiddel kopen voor eenvoudige bestrijding van algen

TETRA AQUA ALGUMIN 100 ML

Alle aquariumliefhebbers hebben er weleens mee te maken gehad: algen verwijderen en beter nog – algen bestrijden. Algen in het aquarium zijn niet alleen bijzonder vervelend omdat je nauwelijks nog iets kunt zien, het is ook schadelijk voor de bewoners van het aquarium. Er zijn daarnaast ook nog eens veel verschillende soorten algen. Dat maakt algen bestrijden niet makkelijker. Afhankelijk van de algensoort waarmee je te maken hebt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om er vanaf te komen. Een anti-algenmiddel kopen kan je mogelijk ook helpen. 

Algen in het aquarium: anti-algenmiddel maakt algen verwijderen makkelijker

Een algemeen anti-algenmiddel kan uitkomst bieden in veel gevallen, maar het wordt een stuk makkelijker wanneer je weet welk soort alg je in het aquarium hebt. Ook omdat je dan preventief kunt handelen. Aangezien veel hobbyisten vroeg of laat aan de slag moeten met algen bestrijden, zijn er veel uiteenlopende middelen te vinden, net als schoonmaakhulpmiddelen.

Algen bestrijden en preventief handelen

Preventief handelen is een stuk makkelijker dan algen verwijderen. Baardalg, zweefalg, puntalg en de witte waas zijn namelijk algen die al snel overal in het aquarium gaan zitten. Voordat je anti-algenmiddel gaat komen, moet je eerst heel het aquarium schoonmaken zodat er geen algenresten in het aquarium blijven zitten. Preventief anti-algenmiddel is dan beter. Ten eerste omdat je dit veel werk bespaart, maar ook omdat de preventieve aanpak beter is voor jouw aquariumplanten en aquariumvissen. Vergeet niet dat veel aquariumliefhebbers de algengroei pas opmerken in een kritisch stadium.

Preventieve middelen worden onder andere gemaakt als anti-alg tabletten. Deze lossen langzaam op in het water waardoor deze langere tijd kunnen werken.

Algen verwijderen uit het aquarium

Heb je al algen in het aquarium? Begin dan niet direct met het aanpakken van de algen. Je moet eerst weten waarom je precies algen in jouw aquarium hebt. In 99% van de gevallen heeft dit te maken met een verstoring van de balans in het aquariumwater. Algen hebben baat bij een verstoring omdat zij zich sneller aan kunnen passen. Kijk vooral naar de volgende punten:

  • Te weinig voedingstoffen;
  • Rottende planten, dieren of voer op de bodem;
  • Te weinig CO2 in het aquariumwater;
  • Slechte circulatie van het aquariumwater;
  • Te weinig aquariumplanten,
  • Te veel verlichting.

Heb je de oorzaak gevonden, dan kun je de balans herstellen. Tegelijkertijd kun je aan de slag met een algenmagneet of scraper. Heb je alles weer schoon en is de balans herstelt? Overweeg dan of het gebruik van preventief anti-algenmiddel niet veel makkelijker zou zijn en blijf vooral de balans in het aquariumwater monitoren zodat je verstoringen op tijd aan kunt pakken! Dat is een stuk makkelijker dan elke keer algen verwijderen en nieuwe algen bestrijden.

Een CO2 set kan helpen bij het voorkomen en bestrijden van algen.

 

Related Posts