Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Aquarium gereedschap kopen? Nut en noodzaak.

Set aquarium gereedschap schaar en pincet

Weet u niet wat u nodig heeft om een ​​aquarium te onderhouden? Wilt u meer weten over verschillende tools? In deze blog gaan dieper in soorten aquarium gereedschap en het nut en noodzaak ervan.

Pincet met kromme bek

Pincet met speciale gekartelde hoek

De onmisbare Aquarium Pincet

Pincetten zijn één van de basishulpmiddelen. Hiermee kunt u voedsel, decoraties en planten in het aquarium plaatsen. Pincetten komen in vele vormen voor, van rechte pincetten tot gebogen pincetten. Weet u niet welk type u moet nemen? Hoewel beide dezelfde functie vervullen, kan een gebogen pincet moeilijk bereikbare gebieden beter bereiken, terwijl de rechte pincet een goed basis hulpmiddel is. Pincetten zijn er in meerdere lengtes en zijn een must-have in elke aquarium gereedschap set.

Aquarium gereedschap set kopen? Hier kun je ze vinden.

Veerschaar krom

Gebogen schaar met speciale hoek

De juiste schaar voor aquariumplanten

De Plantenschaar is misschien wel het belangrijkste hulpmiddel. Hiermee kunt u uw planten knippen, snoeien en trimmen. Afhankelijk van wat u wilt doen, kunt u kiezen uit verschillende soorten scharen.

Het eerste type schaar is een rechte schaar. Dit is uw volledig multifunctionele schaar. Met een gebogen schaar kun je die bladeren en planten bereiken die in rare hoeken staan ​​en toch precies knippen waar dat nodig is. De Veerschaar maakt het snoeien van mossen en lage bodemplanten een fluitje van een cent. Dankzij het veersysteem kunt u met een veerschaar gemakkelijk en zonder veel kracht knippen.

Sponzen als aquarium gereedschap wordt vaak overgeslagen

Met speciale anti algen sponzen kunt u uw aquariumglas schoon houden en het uitzicht indrukwekkend houden. Aquariumsponzen zijn gemaakt van materialen die geen krassen op het aquariumglas maken. Hoewel deze sponzen zijn gemaakt van glasveilige materialen moet u ervoor zorgen dat u er geen in de spons komt. Hoewel de sponzen zelf geen krassen op het glas maken, kan het zand het glas beschadigen.

algenmagneet-zelfdrijvend-longmed-100x35x65-mm-blisterAlgenreinigers met magneten

Hoewel u er alles aan kunt doen om algen te stoppen, kunnen ze zich toch algen op het aquariumglas vormen. Als dit gebeurt, kunt u deze het beste verwijderen. Bijvoorbeeld met een algen scraper. U heeft de keuze uit twee soorten reinigers. Uitschuifbare schrapers en magneetschrapers. Magneetkrabbers bestaan ​​uit twee delen: het ene deel gaat in het aquarium en de andere gaat aan de buitenkant van het glas. Met de magneet kunt u de algen verwijderen zonder uw handen nat te maken. Een stok aquarium schraper heeft meerdere onderdelen die je, afhankelijk van het soort alg, kunt gebruiken om het glas schoon te maken,

Wees voorzichtig bij het kiezen van uw aquarium gereedschap! De meeste (zo niet alle) aquariumgereedschappen zijn veilig te gebruiken in het aquarium, maar niet-aquariumgereedschap kan gevaarlijk zijn voor uw aquarium. Aquariumgereedschap moet indien mogelijk van roestvrij staal zijn gemaakt.

Wat verstaan we onder aquarium gereedschap?

De volgende hulpmiddelen heb je nodig bij het goed onderhouden van een aquarium.

  1. Pincet
  2. Aquarium schaar
  3. Sponzen
  4. Aquariumreinigers
  5. Algenborstels
  6. Gereedschap gemaakt van goede materialen.

Meest gestelde vragen over aquarium gereedschap

Waarvoor worden aquariumpincetten gebruikt?

Met een pincet kun je voer, decoraties en planten in het aquarium (ver)plaatsen. Ze zijn er in vele vormen, van een recht pincet tot een gebogen pincet.

Welke aquariumschaar moet je kopen

Je hebt veel opties als het gaat om het kopen van een aquariumschaar. Als je echter niet zeker weet welk paar je moet kopen, kun je altijd voor de rechte schaar gaan.

Wanneer moet je een aquariumspons kopen?

Algensponzen zijn handige tools om je aquariumglas mee schoon te maken. Het is gemaakt van materiaal dat je aquariumglas niet krast.

Heb je een aquariumspons nodig?

Overweeg echt om een aquariumspons aan te schaffen. Ze zijn speciaal ontworpen voor het aquarium. Een normale spons zal krassen maken op het glas.