Visziekten bestrijden

Visziekten herkennen, bestrijden en oplossen

Eén van de meest vreselijke situaties waar je als aquariaan tegenaan kunt lopen: visziekten sluipen in je aquarium. Het lastige hieraan is de moeilijkheid om visziekten te herkennen. Omdat je snel moet ingrijpen raden wij aan om te beginnen met een middel tegen de meest voorkomende visziektes. Grote kans dat je al goed zit. Ben je er op tijd bij dan is er een grote kans dat je aquariumvissen het gaan redden.

Visziekten herkennen, bestrijden en oplossen

Omdat snel en juist handelen belangrijk is, hebben we het juiste middel alvast voor je op een rijtje gezet. Dit zijn medicijnen die bewezen effectief zijn tegen de bijbehorende visziekte en bovendien langdurig zijn getest:

Kom je er niet uit? Wij hebben ruim 100 jaar aquarium ervaring en delen die graag met je. Probeer bijvoorbeeld de chat eens!

Help, mijn vissen zijn ziek! Wat kun je verder nog doen

Snel ingrijpen is het beste advies dat we kunnen geven. Maar dat weet je natuurlijk wel. De vraag is dan ook: welke stappen kun je naast het juiste visziekten medicijn kopen het beste doen. We hebben de stappen voor je op een rijtje gezet:

  • Stap 1. Zorg ervoor dat de zichtbaar zieke vissen direct in quarantaine worden gezet. Je wil voorkomen dat andere aquariumvissen onnodig ziek worden.
  • Stap 2. Verhoog de temperatuur in het aquarium naar 28 graden. De meeste soorten visziekten (ziekteverwekkers) kunnen daar niet goed tegen.
  • Stap 3. Koop zo snel mogelijk het juiste medicijn tegen visziekten. Weet je het niet? Gebruik dan een medicijn met brede werking.
  • Stap 4. Ververs 30% van het aquariumwater. En in de 4 dagen daarna, elke dag 1/10e van het aquariumwater.
  • Stap 5. Gebruik na de eerste verversing het medicijn tegen visziektes volgens de instructies. Veel mensen hebben de neiging teveel te gebruiken: niet doen!
  • Stap 6. Houd gedurende de dagen daarna alle vissen goed in de gaten. Let op symptomen zoals eetlust en bewegelijkheid. Dat zijn twee belangrijke indicaties of het goed of slecht met een vis gaat.

Vragen stellen over visziektes mag altijd

Kom je er nou niet uit? Neem dan gerust contact op via de chat of de telefoon. Bij Aquariumwarenhuis werken alleen échte aquariumliefhebbers. Vakinhoudelijk is er veel kennis binnenboord en dat delen we graag met je!

Schrijf je in voor Black Friday deals!
NIEUW IN DE SALES
Winkelmandje

INSCHRIJVEN

Nog geen account?