Aquarium verwarming kopen

Aquarium verwarming kopen? Lees eerst deze blog!

Aquarium decoratie zorgt voor een visueel aantrekkelijk aquarium. Decoratie heeft in een aquarium ook een functionele rol: het creëert schuilplekken voor de bewoners. Klaar om aquariumdecoratie te bestellen? Online aquarium decoratie kopen doe je gemakkelijk en snel, maar stel jezelf vooraf de vraag: welke decoratie past bij mijn aquarium? En daar is onderzoek voor nodig.

Hoe weet ik welke aquarium verwarming ik moet kopen voor mijn aquarium?

Doorgaans geldt: het benodigd aantal Watt van de aquariumverwarming staat gelijk aan het aantal liters water in het aquarium. Een aquarium van 150 liter vraagt om aquariumwarming met een warmte vermogen van 150 Watt. Bijvoorbeeld de HS Heater. Deze regel geldt voor een normaal verwarmde kamer (ongeveer 18 – 20 graden). Anders kun je 1,5 Watt per liter als vuistregel nemen.

Tip: sommige merken aquarium verwarmingselementen zoals de aquariumverwarmers van HS Aqua zijn beschikbaar in wattages van 50 W tot en met 300 W.

Wat is de juiste warmte element voor mijn aquarium?

Aan aquarium verwarming kopen gaat onderzoek vooraf. Naast het aantal liters bepalen, de aquarium inrichting en het budget. Het juiste verwarmingselement voor het aquarium begint bij het volgende. Wordt het staafverwarming of bodemverwarming? Staaf- en bodem aquariumverwarming zijn namelijk de meest gebruikte verwarmingselementen. Drie tips voor aquariumverwarming:

  • Tip 1: het juiste merk. Staafverwarmingselementen zoals de Juwel heaters zijn geschikt voor vrijwel alle aquaria mits het Watt vermogen aansluit bij de grootte van het aquarium. De staafverwarmers van HS Aqua zijn minder bekend, maar goedkoper (en goed).
  • Tip twee: kies het juiste budget. Ben je een aquariaan met een kleiner aquarium en/of beperkt budget? Echte A- merken zoals de Juwel Heaters zijn ook kostbaar. Een goede tussenvorm is de Eheim aquariumverwarming.
  • Tip drie: het juiste element bij de grootte aquarium. De mini heaters van Sicce Jolly zijn geschikt voor Nano aquaria tegen een lage prijs. De eerder benoemde heaters van HS Aqua, Juwel en Eheim zijn geschikt voor de grotere aquaria van boven 200 liter.
  • Tip vier: Ga je voor de Hollandse stijl (veel aquariumplanten)? Kies dan voor een aquarium bodem verwarming omdat die geschikt is voor een aquarium met veel aquariumplanten (en grotere aquaria > 75 liter).

Extra tip: hoe bepaal je de juiste temperatuur voor de aquariumverwarming?

Veel aquariumvissen gedijen goed als de aquariumverwarming is ingesteld op ongeveer 25 graden. Verdiep je echter altijd in de exacte warmte wensen van de aquariumbewoners. Signaleer je veranderingen in het aquarium zoals zieke vissen en dode of slecht groeiende aquariumplanten? Zuurstof gebrek door een te hoge temperatuur kan de oorzaak zijn. Om de temperatuur te monitoren heb je bijvoorbeeld een aquariumverwarming met controlelamp. Maar je kunt ook een temperatuurstrip of thermometer gebruiken.

Ben je voldoende geïnformeerd? Dan hopen we dat je met een gerust hart de juiste aquariumverwarming gaat kopen.

Nog niet genoeg geholpen? Neem gerust contact op voor meer informatie

Goed opletten dus bij een aquarium verwarming kopen. Twijfel je of het verwarmingselement geschikt genoeg is voor jouw aquarium? Met meer dan 100 jaar ervaring kunnen wij wellicht die laatste doorslaggevende tip geven. Hoe kun je ons bereiken? Probeer bijvoorbeeld onze chat eens.

NIEUW IN DE SALES
Winkelmandje

INSCHRIJVEN

Nog geen account?