Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Sand flattener kopen? Waarom dat zo handig is.

Sand flattener aquascaping

Wilt u grond, grind of ander substraat in uw aquarium afvlakken? Wilt u wat verhoogde gebieden maken voor uw planten en aquariumbewoners? Dan moet je een sand flattener hebben. Dit handige hulpmiddel zal het zandwerk binnen de aquascaping een stuk gemakkelijker maken.

aquarium sand flattener

Sand flattener wordt gebruikt om grond met precisie te bewerken

Wat is een sand flattener?

Een sand flattener is een speciaal hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het verplaatsen van zand, grind of ander bodemmateriaal dat u in uw aquarium heeft. Ze zijn er in meerdere soorten, en elk van hen heeft een nut. Wanneer u op zoek bent naar uw eigen zandpletter, bedenk dan eerst wat u met uw aquariumzand wilt doen.

Zand afvlakker 30cm aquascaping tools

AquaTools staat bekend om de sand flatteners

Waar wordt de sand flattener voor gebruikt?

Een zandplatter kan voor bijna elk type substraatbedekking gebruikt worden, maar wordt meestal gebruikt voor het verplaatsen en reinigen van zand. Met deze tool kun je hellingen, dalingen, heuvels en valleien maken. Dit wordt voornamelijk gedaan wanneer het aquarium wordt opgezet, maar het kan later worden gebruikt om het netjes bij te houden. Het onderhoud van de bovenste substraatlaag is daardoor een stuk eenvoudiger. Ideaal voor Aquascape. Eigenlijk onmisbaar voor aquascaping.

Waarom heeft deze tool meerdere vlakken?

De sand flattener heeft meestal meerdere kanten. De ene kant is groot en driehoekig van vorm. Deze zijde wordt gebruikt voor het verplaatsen van zand en de toplaag van de ondergrond. De andere kant is een dunnere punt. Deze kant wordt gebruikt om aquariumplanten te ontwarren en om kleine paadjes in het zand te maken.

Sand Afvlakker 30cm AquascapingWaarom zou u een sand flattener kopen?

Een sand flattener is een onvervangbaar stuk gereedschap. Geen enkel ander gereedschap kan zo gemakkelijk substraat inrichten als deze zandpletter. Er is geen vervanging voor deze tool. Alle aquariumgereedschap is aquariumveilig, vergeleken met gewoon gereedschap. U mag de gezondheid van uw aquariumbewoners niet in gevaar brengen door gereedschappen te gebruiken die niet geschikt zijn voor aquaria.

Voordelen van de zandplatter

  • Wordt gebruikt om landschappen in uw aquarium te creëren;
  • Heeft meerdere kanten, een voor het verplaatsen van zand en ander toplaagmateriaal, een voor het ontwarren van planten en het maken van paden;
  • Gemaakt van roestvrij staal;
  • Een onvervangbaar hulpmiddel voor aquascaping;
  • Handig voor elke enthousiaste Aquascape fanaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *