Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Aquascaping tools, de basis uitgelegd

Set met luxe hoes, veerschaar en pincet

Aquascaping is een wereld op zich. Een Aquascape ziet er vaak mooi en netjes uit. En deze tak van de aquariumhobby heeft een aantal belangrijke Aquascaping tools. Hoewel de tools die u in een set krijgt van fabrikant tot fabrikant verschillen, bevatten ze bijna allemaal een type schaar en type pincet. We leggen het onderstaand uit.

Voorbeeld van een spring scissor

Dit is de basisschaar voor Aquascaping

Aquascaping tools en scharen

Aquascaping tools bevatten meestal een goede schaar. Dat is de sleutel tot een goed onderhouden aquascape. Deze speciale scharen zijn erg verfijnt, zoals de Wafe scissors en Spring scissors.  Trimmen, knippen, snoeien en onderhouden kan met hoge precisie.

Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en zijn volkomen veilig te gebruiken in elk aquarium. Hoewel een schaar een onmisbaar hulpmiddel is, is het kiezen van de juiste tool voor de juiste klus net zo belangrijk. Scharen zijn er in vele soorten en maten, maar ze kunnen in 3 categorieën worden onderverdeeld:

Wave plantenschaar

De Wave scissor met golf design

Spring scissors zijn er met rechte en gebogen snijvlak. de Spring scissor is echt een typische aquascaping tool. Hierbij kun je gemakkelijk mossen en lage bodemplanten met de grootste precisie knippen.

Wave-schaar lijken erg op gebogen scharen, maar met een verschil. Golfscharen zijn gebogen tot aan de punt en in het middelpunt van de schaar. Dit maakt ze een optimaal hulpmiddel voor het snoeien van grassen of bodembedekkers.

Aquascaping tools en Pincetten

Aquascaping tools hebben vaak ook een speciale pincet. Een gemakkelijk hulpmiddel waarmee planten op moeilijk bereikbare plaatsen geplaatst kunnen worden. Hier zie je vaak twee typen pincetten terug:

Set Sushi Pincet en Veerschaar met hoes

Aquariumset van AquaTools met Sushi pincent, springschaar en luxe hoes

Sushi pincet, een pincet met speciale vorm, waarmee je planten op moeilijke plekken toch goed kunt planten, stekken of verplaatsen.

Gebogen pincet, een pincet met een gebogen uiteinde en kartelrand. Hierdoor is er beter grip wanneer bijvoorbeeld planten in het zand geplaatst dienen te worden.

Sand flattener aquascaping

Zandafvlakker is handig om het grind goed te leggen

Zand afvlakker als aquascape tool

Een speciaal hulpmiddel dat wordt gebruikt om substraatmaterialen te verplaatsen. Dit is meestal zand, vuil of grind. Met een zandafvlakker kun je het zand rond plantenwortels goed neerleggen en onderhouden.

Het stelt je ook in staat om gebieden op te knappen waar speelse bodembewoners een beetje te veel plezier hebben gehad.

Het is belangrijk om het juiste gereedschap voor de klus te hebben, en aquascaping tools bieden u alle aquascaping veelzijdigheid die nodig is om uw Aquascape mooi en verzorgd te houden.