Aquarium CO set, Aquarium techniek

CO2 set voor het aquarium: onmisbaar of niet?

hs-aqua-co2-professional-set-2

Problemen die vaak voorkomen in aquaria zijn slecht of niet groeiende planten en algengroei in de bak. Beide problemen zijn vervelend. Maar wanneer ze tegelijkertijd voorkomen, is de kans groot dat zij dezelfde oorzaak hebben: een gebrek aan CO2 in het aquariumwater. De aquariumplanten bestaan voor een groot deel uit koolstof en hebben daarom koolstof nodig om te kunnen groeien. Algen hebben op hun beurt weer een hekel aan CO2. Het zorgt ervoor dat zij zich niet meer (zo snel) voortplanten. Zijn de aquariumplanten weer gezond, dan gaan zij de strijd aan met de algen. Maar is het nodig om meteen een complete CO2 aquarium set te kopen?

CO2 set voor het aquarium zelf maken

Er zijn manieren om zelf aan de slag te gaan met CO2 voor het aquarium, maar een CO2 set voor het aquarium zelf maken leidt vaak tot meer problemen. Het is een proces waarbij je graag wilt sturen hoeveel CO2 er toegevoegd aan het water en daarom is het beter om te kijken naar oplossingen die met zekerheid werken. Wanneer je langzaam wilt beginnen en niet direct enorme investeringen wilt doen, zijn er twee betere oplossingen die direct resultaat laten zien. De eerste oplossing is een CO2 aquarium beginnerset. Deze is goedkoop en is gemakkelijk te gebruiken om direct CO2 toe te voegen aan het aquariumwater.

Plantenvoeding met CO2

Wil je de planten gericht helpen? Dan kun je ook kiezen voor plantenvoeding met CO2. Ook dit is een goedkopere oplossing. Overigens, plantenvoeding met CO2 is niet alleen voor je planten. Maar wanneer je een grotere bak hebt, blijf je natuurlijk wel bezig met CO2 voor het aquarium kopen. Het is dan beter om te investeren in een CO2 set voor je aquarium. Uiteraard zijn de sets in verschillende afmetingen te vinden. Er zijn CO2 sets voor bijzonder grote aquaria, maar er zijn ook CO2 sets voor nano aquaria. Zorg er altijd voor dat je de randapparatuur aanschaft die past bij de inhoud van je aquarium.

CO2 tabletten

CO2 tabletten kunnen een prima alternatief zijn voor een CO2 set.

Related Posts