Algen bestrijden

Algen magneet kopen: Gemakkelijk algen verwijderen

algenmagneet-zelfdrijvend-large-80x65x55-mm-blister

Ook wanneer je de waterwaardes goed in de gaten houdt en de filters in het aquarium goed werken, kun je alg in je aquarium krijgen. Dat is niet per definitie een ramp, maar het verwijderen van de algen is wél een vervelende klus. Met een algenmagneet voor het aquarium wordt het echter een stuk makkelijker.

Een algen magneet kopen

Vooral wanneer je de algen van de aquariumruit wilt halen, is een magneet ideaal. Zeker wanneer je de Mag-Float algenmagneet gebruikt. Wanneer de algenmagneet uit je hand schiet tijdens het schoonmaken, zinkt deze namelijk niet. De magneet komt gewoon naar het wateroppervlak toe zodat jij niet met heel je arm het aquarium in hoeft. Praktisch, want zo bezorg je de aquariumbewoners niet onnodig veel stress. Wil je zeker weten dat je ook hardnekkige alg kunt verwijderen zonder het aquariumglas te beschadigen, kies dan voor de Mag-Float met scraper. Gebruik de scraper altijd exact haaks op het glas zodat het risico op beschadigingen zo klein mogelijk wordt.

mag-float algen magneet

Algen verwijderen van de ruit

De tijd is voorbij dat je met sponzen en zelfgemaakt gereedschap aan de slag moet om de algen van de ruit te verwijderen. Omdat de algenmagneet geen krassen achterlaat op de aquariumruiten, is het een prima optie. Ook wanneer je de algenmagneet voor het aquarium regelmatig moet gebruiken. Heb je de algenmagneet bijna elke week nodig, dan is het goed om even de tijd te nemen. Achterhaal de oorzaak van de aanslag. Geef je de vissen te veel voer, is er te weinig CO2 aanwezig in het aquarium of belicht je te veel? Het zijn allemaal oorzaken voor algengroei. In plaats van wekelijks de aquariumruiten schoon te maken, is het beter om de oorzaak van de problemen te achterhalen.

Tot slot

Heb je de algenmagneet voor het aquarium maandelijks nodig of net iets vaker? Geen zorgen, in elk aquarium kunnen wat algen ontstaan en die hechten zich graag aan de ruiten van het aquarium. Door de algenmagneet met scraper te gebruiken in jouw aquarium weet je zeker dat het schoonmaken van het aquarium weer een leuk klusje wordt. Vooral omdat het resultaat direct te zien is.

Meest gestelde vragen over het kopen van algen magneet

Wanneer kun je een kleine algenmagneet kopen

Vanwege het kleine reinigingsgebied van een kleine algenmagneet kun je overwegen deze te kopen als je aquarium klein is.

Wanneer kun je een grote algenmagneet kopen

Als je een groot aquarium hebt, kun je een grote magneetreiniger overwegen als je je handen niet nat wil maken tijdens het schoonmaken.

Wanneer kun je een ronde algenmagneet kopen

Een aquarium met gebogen glas is moeilijk schoon te maken, hier komt de ronde algenmagneet om de hoek kijken. Het is klein, rond en past in gebieden die hun rechthoekige broertjes niet kunnen.

Wanneer kun je een algenmagneet met mes kopen

Als er hardnekkige algen op het glas zitten, heb je misschien een algenmagneet met mes nodig om het te verwijderen.

Hoe voorkom je krassen op de magneetreiniger

Wees voorzichtig bij het gebruik van een magneetreiniger. Gebruik langzame bewegingen en probeer snelle bewegingen te vermijden.

Hoe kun je een magneetreiniger voor algen gebruiken

Scheid de twee magneetzijden en plaats er een in je aquarium. De andere helft kun je aan de buitenkant van je aquarium bevestingen. Als het goed is, trekken de magneten elkaar aan. Daarna kun je de magneet eenvoudig verplaatsen.

Related Posts