Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Aquarium algenmagneten: verwijder algen van aquariumruiten zonder je handen nat te maken!

Algen hebben vaak de neiging zichzelf aan de ruiten van je aquarium vast te plakken. En als ze daar eenmaal zitten, is het heel lastig om het glas weer schoon te krijgen. Gelukkig is er een prima oplossing voor dit probleem in de vorm van aquarium algenmagneten.

Waarvoor kan ik aquarium algenmagneten gebruiken?

Aquarium algenmagneten zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in het aquarium. Ze helpen je om je glas weer schoon te krijgen, zonder dat je handen nat worden. Een algenmagneet zorgt ervoor dat het grootste deel van de algen de ruit snel loslaat, zodat je weer helder zicht hebt. Als aquarium algenmagneten loslaten, blijven ze drijven. Dat is handig, omdat je dan niet hoeft te zoeken of helemaal naar de bodem hoeft te reiken om de algenmagneet uit het water te pakken.

Waarom niet gewoon een spons gebruiken voor het verwijderen van algen?

Als je het weleens hebt geprobeerd, dan weet je dat het geen effectieve methode is; als je met een spons aan de slag gaat, lijk je de algen op je aquariumruiten alleen maar uit te smeren! Daarbij kunnen sommige sponzen lelijke krassen op het glas maken, en daar zit je al helemaal niet op te wachten. Verder is het raadzaam om zo min mogelijk met je handen in het aquariumwater te zitten, zodat eventuele lotions op je handen niet in het water terecht komen. Een eenvoudige algenmagneet heb je al voor een paar euro, dus dat is zeker het geld waard.

Welke aquarium algenmagneten zijn geschikt voor mijn aquarium?

Mag-Float Algenmagneet Cleaner Large Plus

Mag-Float Alpenmagneet Cleaner Large Plus

De meeste aquarium algenmagneten zijn te gebruiken voor ruiten van zowel glas als acryl. In de productspecificaties van de algenmagneten staat vermeld voor welke glasdiktes de algenmagneet geschikt is. Koop je een algenmagneet die bedoeld is voor glasdiktes van 6 – 15 mm terwijl jouw aquariumruiten 20 mm dik zijn, dan loop je het risico dat de magneet loslaat. Hoewel de meer compacte algenmagneten ideaal zijn voor het reinigen van lastige hoekjes, is het ook belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte van je aquariumruiten. Heb je een groot aquarium en moet je dus een grote oppervlakte reinigen? Dan is het aan te raden om een groter exemplaar te kiezen, zoals de algenmagneet Mag-Float Cleaner Large Plus (inclusief algen scraper). Dan ben je namelijk sneller klaar met het verwijderen van de algen.

Heb je een aquarium met ronde hoeken? Kies dan voor een algenmagneet die speciaal daarvoor gemaakt is, zoals de Algenmagneet Cleaner Nano Blister.

Waar moet ik op letten als ik een algenmagneet gebruik?

Als je een algenmagneet gebruikt is het belangrijk om te zorgen dat er geen zand, steentjes of andere harde of scherpe voorwerpen tussen de magneten en het glas terecht komen. Zo voorkom je dat het glaswerk beschadigt. Daarnaast is het raadzaam om de algenmagneet niet constant in het aquarium te laten liggen.

Ik heb een aquarium algenmagneet gebruikt, maar er blijven toch algen op de ruiten achter. Wat nu?

Wanneer er toch algen op het glas achterblijven, raden we je aan om een algen steker of algen scraper te gebruiken. Deze aquarium gereedschappen zijn speciaal ontwikkeld om de laatste algen van het glas te verwijderen, ook wanneer ze heel goed vast zitten. Er zijn overigens veel aquarium algenmagneten verkrijgbaar waar een algen scraper bij zit. Zo hou je alles netjes bij elkaar!

Meest gestelde vragen over aquarium algenmagneten

Waar kan ik aquariumalgenmagneten voor gebruiken?

Een aquariumalgenmagneet is een handig hulpmiddel om te hebben. De magneet maakt het aquariumglas schoon zonder dat je handen nat worden.

Zijn algenmagneten beter dan een spons?

Alagemagneten zijn een veel effectievere manier om algen te verwijderen, zeker als ze wat hardnekkiger zijn.

Zijn algenmagneten veilig voor mijn aquarium?

Ja, aquariumalgenmagneten zijn veilig te gebruiken. Ze zijn gemaakt met het oog op de veiligheid van je aquarium.

Welke algenmagneet moet ik kopen?

Het type algenmagneet dat je moet kopen hangt af van wat je nodig hebt en van de glasdikte. Als jouw glas te dik is vergeleken met de magneetsterkte, dan laat de magneet los.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van een algenmagneet?

Bij het gebruik van een algenmagneet moet je voorzichtig zijn. Als je een algenmagneet gebruikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen zand, steentjes of andere harde of scherpe voorwerpen tussen de magneten en het glas komen. Dit voorkomt krassen.

Maakt een algenmagneet krassen op aquariumglas?

De enige manier waarop een algenmagneet op het glas kan krassen is als je niet voorzichtig bent. Dit betekent dat je goed moet letten op zand, steentje of grote vuildeeltjes tussen de magneet en het glas.

Welke maat algenmagneet moet ik nemen?

De maat van het glas is een belangrijk aspect bij het kopen van een magneet. Als je een groot aquarium hebt is het aan te raden om een grotere algenmagneet te kiezen.

Heb ik een magneet met schraper nodig?

Welk type magneet je nodig hebt hangt af van wat je ermee gaat doen. Een magneet met een schraper is handig als je hardnekkige algen moet verwijderen.

Related Posts