Algen bestrijden

Geen helder water in het aquarium? Dit kun je doen!

cleanwater-a-150-voor-100-l
hs-aqua-clear-150-ml

Aqua Clear maakt water helder

Je wil optimaal kunnen genieten van je aquarium en alle aquariumdecoratie, aquariumvissen en de planten die je in de bak geplaatst hebt. Dan is goed zicht noodzakelijk, maar dat is niet vanzelfsprekend. Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat je geen helder water in het aquarium hebt. Dan is het belangrijk om direct in te grijpen, maar voordat je dit doet, moet je de oorzaak achterhalen. 

Geen helder water in het aquarium?

Hieronder lees je 3 mogelijke oorzaken, plus de oplossingen:

#1 Kleine stofdeeltjes in het water

Wanneer het kleine stofdeeltjes zijn die door het aquariumfilter kunnen komen en weer terug in het aquarium komen, is een bindend middel voor helder water genoeg. Dit middel zorgt ervoor dat de kleine stofdeeltjes aan elkaar hechten. Op die manier blijven zij wél in het aquariumfilter hangen. Vergeet niet het filter regelmatig te reinigen wanneer je de stofdeeltjes met het middel voor helder water uit het aquariumwater wilt verwijderen.

#2 Een witte waas

Wanneer je last hebt van een witte waas in het aquarium, dan heb je een heel ander probleem. Het is vooral te zien bij aquaria die net gestart zijn. Het is niets anders dan een explosie aan bacteriën die aan het werk gaan met de balans in de bak. Daarom is de witte waas ook vaak te zien na te grondig verversen van het aquariumwater. Wil je helder water, dan hoef je niet direct naar bestrijdingsmiddelen te zoeken. Het plaatsen van genoeg waterplanten in het aquarium kan de witte waas al doen verdwijnen. Vooral Cabomba en Waterpest doen het goed bij aquaria met een witte waas.

#3 Groene waas, oftewel zweefalg

Heb je een groene waas in het aquarium? Dan heb je last van zweefalg. Dit soort komt voor in aquaria die overbelicht zijn en/of aquaria waar de balans verstoord is. Uiteraard moet je hier eerst mee aan het werk: zorg dat er minder licht in het aquarium komt en schaf snelgroeiende waterplanten aan zoals Waterpest of Cabomba. Om van de groene waas af te komen, is een combinatie van bindmiddel samen met alg bestrijdingsmiddel een handige aanpak met snel resultaat. Wil je direct preventief aan de slag met algen bestrijden? Kijk dan eens naar de opties om CO2 aan je aquarium toe te voegen: algen hebben hier een hekel aan!

Zweefalg zorgt voor een groene waas in het aquarium.

Meest gestelde vragen over helder water

Hoe krijg ik helder water in mijn aquarium?

Om helder aquariumwater te krijgen, moet uje altijd de waterkwaliteit in de gaten houden. Er zijn veel manieren waarop water van kleur kan veranderen, dus je moet eerst de oorzaak achterhalen.

Hoe maak je bruin aquariumwater helder?

Bruin aquariumwater wordt meestal veroorzaakt door stofdeeltjes. Maak het filter regelmatig schoon als je de stofdeeltjes wil verwijderen.

Hoe maak je groen aquariumwater helder?

Groen water wordt vaak veroorzaakt door algen. Om van de groene waas af te komen is een combinatie van bindmiddel samen met algenbestrijdingsmiddel een handige aanpak met snel resultaat.

Hoe krijg je kristalhelder aquariumwater?

Om aquariumwater helder te houden, moet je voorzorgsmaatregelen nemen. Maak het filter bijvoorbeeld regelmatig schoon en gebruik niet te veel middelen. Dit zijn een paar voorbeelden van de velen.

Hoe houd je het aquariumwater helder?

Voorzorgsmaatregelen zijn je beste vriend als je je aquariumwater helder wil houden. Maak het filter regelmatig schoon, zorg voor snelgroeiende waterplanten en zorg voor wat minder licht in het aquarium.

Mijn aquariumwater wordt steeds groener

Als je water steeds groener wordt, heb je mogelijk groene algen.

Hoe voorkom je dat aquariumwater vuil wordt?

Houd altijd je waterkwaliteit in de gaten. Zo kun je direct ingrijpen nadat je de oorzaak van de vervuiling hebt gevonden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related Posts