Algen bestrijden

Algen verwijderen van aquariumglas

HOBBY ALGO WIPE1

Het aquarium schoonmaken kan een tijdrovende klus zijn. Zeker wanneer je niet de juiste gereedschappen gebruikt. De plek waar het vaak verkeerd gaat, is bij de ruiten van het aquarium. Groene aanslag op de ruiten betekent in de meeste gevallen alg. En algen verwijderen van aquariumglas is niet altijd even gemakkelijk. Het kan een frustrerend klusje zjn. Aan de ene kant wil je zo snel mogelijk van die algen af, en tegelijkertijd wil je geen krassen op de aquariumruiten krijgen. De verschillende aquariumsponzen zijn dan bijzonder handig. Deze zijn speciaal gemaakt om geen krassen te veroorzaken. Maar ook hiermee blijft het opletten geblazen. Want als er zand, grind of vuil in de spons komt te zitten en je boent hard op het glas… dan krijg je alsnog krassen in de ruit. En soms is een aquariumspons simpelweg niet effectief genoeg. Wat doe je dan?

Krijg je de aquariumruiten niet meer schoon met borstels en sponzen? Misschien heb je te lang gewacht met het schoonmaken van het aquarium of heb je ineens veel alg in het aquariumwater zitten. Je kunt dan het beste eerst kijken waarom je alg hebt. Heb je de verlichting bijgesteld toevallig? Ben je meer voer gaan geven, of zijn de waterwaardes ineens hard gaan schommelen? Wanneer je eerst de oorzaak zoekt en daarna pas de ruiten schoonmaakt, weet je zeker dat je niet over twee dagen weer hard aan de slag moet.

Heb je de oorzaak gevonden en weet je de oplossing? Dan kun je aan de slag met het verwijderen van de alg van de aquariumruit.

Algen verwijderen van aquariumglas met een algenmagneet

Begin eerst eens met een algenmagneet. Deze haalt vaak binnen korte tijd de meeste algen van de ruiten af. Er zijn zelfs magneten met scrapers om de hardnekkige alg aan te pakken, maar hier zijn ook speciale algenstekers voor gemaakt. Met deze stekers kun je de laatste hardnekkige algen van de aquariumruit halen.

algen verwijderen van ruiten

Algenmagneet

Pas wel op wanneer je deze algenstekers of scrapers gebruikt. De messen mogen geen bramen hebben. Zitten er wel bramen aan de messen, dan bestaat het risico dat je het aquariumglas beschadigt.

Vergeet niet de oorzaak van het probleem direct ook aan te pakken. Dan weet je zeker dat je grondig aan de slag kunt met het verwijderen van de algen, omdat deze niet zo snel terug zullen komen.

Related Posts