Aquariumplanten

Plantenvoeding aquarium: Aquariumplanten zijn meer dan decoratie!

dupla-plant-10-tabletten

Aquariumplanten spelen een grote rol binnen het gemiddelde aquarium. Zij zijn een onderdeel van de aquarium decoratie, zij helpen bij het behouden van de balans in het aquarium en dragen bij aan het karakter van jouw aquarium. Zoals tropische planten in een aquarium met tropische aquariumvissen. Niet alle aquariumplanten krijgen echter de aandacht die zij verdienen. Groeien de aquariumplanten ongelijkmatig in jouw aquarium of verkleuren de bladeren? Dan is aquarium plantenvoeding de juiste stap om jouw aquariumplanten weer in goede gezondheid te krijgen. Bedenk hierbij goed dat de juiste meststof voor aquariumplanten bijdraagt aan de gezondheid van álle aquariumbewoners!

Waarom plantenvoeding voor het aquarium kopen?

Dat aquariumvissen voer nodig hebben, dat ontgaat niemand. Maar dat aquariumplanten ook speciale voeding nodig hebben voor de gezondheid en weerstand van de planten, dat wordt helaas nog weleens vergeten. Aquariumplanten hebben vooral behoefte aan twee voedingsstoffen. De eerste is CO2. Heb je veel bewoners in de bak die CO2 afgeven, heb je een CO2-set of voeg je regelmatig CO2 aan het aquariumwater toe, dan hoef je meestal geen CO2-aquariumplantenvoeding te kopen. Ook is het goed om op ijzer te letten, want ijzer is nodig om de groei van de aquariumplanten te bevorderen. Hier is speciale aquariumplanten meststof met ijzer voor te koop.

Dupla CO2 set

Gerichte plantenvoeding voor specifieke aquariumplanten

Je wilt dat jouw aquarium er goed uitziet en dat alle bewoners het optimaal naar hun zin hebben. Dat betekent regelmatig onderhoud en bijvoeren van de bewoners. Maar hoe doe je dit wanneer je een specifieke aquariumplant extra voeding wilt geven, zonder dat dit direct overal in de bodem terecht komt? Dan kies je voor plantenvoeding kogels. Dit zijn speciale kogels die afbrokkelen en waarmee je gericht bepaalde planten kunt voeden, die extra natuurlijke voeding nodig hebben. Vergeet niet dat de planten in de natuur het goed doen omdat zij de voedingsstoffen hebben die zij nodig hebben. Met de juiste aquarium plantenvoeding kun je dit nabootsen, waardoor jouw planten er sterk en gezond uitzien. Zo kunnen zij optimaal bijdragen aan de balans in jouw aquariumwater.

Related Posts