Aquarium onderhoud, Aquarium water testen

Aquarium watertest set: Welke waardes zijn belangrijk?

TETRA WATERTESTSET PLUS1

Je hebt het beste voor met je aquariumplanten en aquariumvissen. Er zijn voldoende schuilplekken in je bak. Je ververst het aquariumwater regelmatig. En je besteedt veel aandacht aan de filters en pompen in het aquarium. En tóch gaat het mis? Grote kans dat je afwijkingen hebt in de waterwaardes in het aquariumwater waardoor die prachtige bak een gevaarlijke leefomgeving wordt voor je aquariumbewoners. Om op tijd in te kunnen grijpen zijn aquarium watertesters van onschatbaar belang. Het is eigenlijk heel simpel: meten is weten. Weet je welke waardes te hoog of te laag zijn dankzij je aquarium water test set? Dan weet je precies wat je moet doen om de leefomstandigheden weer optimaal te maken.

Aquarium watertest set: de optimale leefomstandigheden

Met een uitgebreide aquarium watertest set weet je precies hoe het gesteld is met alle waterwaardes in het aquarium, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Daarom kijken veel aquariumliefhebbers naar een bepaald aantal waardes die zij net even iets belangrijker vinden. Belangrijke waardes zijn onder andere CO2 (koolstofdioxide), NO2 (nitriet), pH (zuurgraad) en gH (hardheid van het water).

Tip: hou een overzicht van alle aquarium waterwaarden bij de hand!

Alle waardes hebben een directe invloed op het welzijn van de planten en de vissen in je aquarium. Daarom is het verstandig om deze waardes met regelmaat te meten. Dit kan met een druppeltest, meetstrips of met meetapparatuur. Meetapparatuur is echter relatief duur voor de liefhebber en wordt vooral professioneel ingezet.

aquarium watertests

Met een standaardpakket aan HS Aqua watertest strips heb je een goede basis om te zien hoe het gesteld is met de waterwaardes. Kies je ervoor om deze aquarium watertest set te kopen, dan kun je de CO2-waardes niet meten in het aquariumwater. Wanneer je echter te weinig CO2 in het aquariumwater hebt, kun je dit makkelijk zien aan de aquariumplanten: de stelen groeien hard, maar de bladeren groeien niet en vervagen of sterven af. Wil je het zekere voor het onzekere nemen en direct in kunnen grijpen? Dan kun je aquarium watertesten kopen die speciaal gemaakt zijn om CO2 in het water te meten.

Meest gestelde vragen over aquarium watertest

Wat is de beste aquariumwatertestset ?

Met een standaard pakket HS Aqua waterteststrips heb je een goede basis om te kijken naar de waterwaarden in je aquarium. Er zijn veel combinaties van testen die in een watertestset kunnen zitten.

Wanneer moet je een aquariumwatertestset kopen?

Een aquariumwatertestset moet je aanschaffen als je veel moet testen. Met een uitgebreide aquariumwatertestset weet je precies hoe het zit met alle waterwaarden in het aquarium.

Wat zijn de belangrijkste waterwaarden om te testen?

Alle waterwaarden zijn belangrijk, maar sommige worden meer belast. Deze waarden zijn onder andere CO2 (kooldioxide), NO2 (nitriet), pH (zuurgraad) en gH (waterhardheid).

Zijn aquariumwatertestsets de moeite waard?

Aquariumtestsets krijgen hun waarde op basis van het aantal tests dat je al hebt gedaan. Als je al een of twee tests hebt, is een aquariumtestset de moeite waard om te kopen.

Related Posts