Aquarium vissen, Visvoer aquarium

Aquarium garnalen voeren: waar moet je op letten?

eheim-professionel-food-granulaat-90-ml-garnalen

Aquarium garnalen zijn steeds populairder. Ze zijn leuk om naar te kijken, ze ruimen lekker op in het aquarium en zijn in alle soorten en maten te krijgen. Het zijn aquariumbewoners die zichzelf vaak goed voortplanten. Daarbij kunnen ze gebruikt worden als vissenvoer (bewust en helaas ook onbewust). Om te zorgen voor de optimale gezondheid en de mogelijkheid tot voortplanting, moet je het juiste garnalen voer kopen. Zelf garnalenvoer maken kan ook door bladeren af te spoelen en te laten drogen, maar dit wordt vaak gebruikt als aanvulling op de voeding voor garnalen. In het basisvoer zit namelijk exact wat de garnalen nodig hebben om mooie kleuren te ontwikkelen, te groeien en een hogere weerstand te krijgen. Precies wat jij wilt voor de aquariumdiertjes.

Hoe vaak moet je aquarium garnalen voeren?

Aquarium garnalen zijn makkelijke eters. Het zijn echte alleseters en laten duidelijk merken wanneer zij voedsel nodig hebben. Voer je de garnalen en komen zij binnen dertig seconden op het garnalen voer af, dan hebben ze trek. Komen ze niet direct op het garnalen voer af? Dan is het verstandig om het eten weer uit de bak te halen. Zo voorkom je vervuiling van het aquarium. Er zijn uiteraard ook soorten garnalen voer die ook door aquariumvissen gegeten worden. Let er bij het garnalen voeren op dat het voer in de buurt van de schuilplekken komt te liggen van deze diertjes. Of gebruik een garnalen voerbakje, zeker wanneer je ook grotere aquariumvissen in de bak hebt.

Vervellende garnalen voeren

Garnalen laten vaak de huid los en bouwen een nieuwe huid op. Hiervoor hebben zij bepaalde voedingstoffen nodig (chitini) die niet altijd genoeg voorradig zijn. Zeker niet bij een plantarm aquarium. Wil je garnalensterfte tegengaan tijdens het vervellen van deze diertjes, dan is het verstandig om extra chitini voor vervellende garnalen aan het aquariumwater toe te voegen.

Meest gestelde vragen over garnalen voeren

Hoe maak je zelf garnalenvoer?

Je kunt garnalenvoer maken door bladeren af te spoelen en te laten drogen, maar dit wordt vaak gebruikt als aanvulling op het garnalendieet. Het is beter om garnalenvoer te kopen dan om het zelf te maken.

Hoe vaak moet je aquariumgarnalen voeren?

Je hoeft je geen zorgen te maken over het voeren van garnalen, ze eten zo ongeveer alles.

Wat is een belangrijk ingrediënt in garnalenvoer?

Voor een optimale gezondheid en voortplanting moet je het juiste garnalenvoer kopen. Bepaalde voedingsstoffen (chitini) zijn belangrijk voor het vergieten van garnalen.

Hoe voer je aquariumgarnalen?

Zorg er bij het voeren van garnalen voor dat het voer in de buurt van de schuilplaatsen van deze dieren wordt geplaatst. Of gebruik een voerbak voor garnalen, zeker als je ook grotere aquariumvissen in het aquarium hebt.

Related Posts