Aquarium vissen, Visziekten

Aquarium medicijnen: Wanneer grijp je in?

trichosal-100-ml

Aquariumvissen zijn een lust voor het oog. Maar dan moeten ze wel gezond zijn! De gezondheid van aquariumvissen begint bij een goede weerstand. En een goede weerstand begint met het juiste vissenvoer. Maar daarmee ben je nog lang niet klaar. Aquariumvissen zijn namelijk gevoelig voor verschillende ziektes die in het aquarium voor kunnen komen. Schimmelinfecties, bacteriële infecties en ziektes zoals witte stip zijn lang niet altijd tegen te gaan door de waterwaardes en het voedsel in de gaten te houden. Daarom zijn er speciale medicijnen voor vissen. Sommige van de medicijnen zijn bedoeld om een bepaalde ziekte of aandoening aan te pakken, waar andere aquarium medicijnen preventief werken en de weerstand en gezondheid van de vissen verhogen. Zo is vitamine D een medicijn dat de aquariumvissen sterker en gezonder maakt.

Verschijnselen? Direct aquarium medicijnen voor vissen gebruiken

Er zijn verschillende symptomen die aangeven dat er een probleem is. Vervagen de kleuren van je aquariumvissen, worden zij minder actief, verdwijnt de eetlust of zie je oneffenheden op de huid van de aquariumbewoners? Dan is het verstandig om direct te beginnen met behandelen. Er zijn algemene medicijnen voor aquariumvissen die de meeste aandoeningen remmen of genezen. Weet je daarna welke aandoening of ziekte er heerst, stel dan een plan op zodat je gericht in kunt grijpen. Isoleer de zieke vissen en geef deze diertjes de medicijnen voor aquariumvissen die gericht zijn op de aandoening die heerst, zoals witte stip bijvoorbeeld (in dat geval gebruik je Ichtocell).

witte stip

Ichtocell is een speciaal middel voor het behandelen van witte stip.

Het belang van snel handelen en aquarium medicijnen bestellen

Bij parasieten, schimmelinfecties en bacteriële infecties is het van groot belang dat je direct in actie komt. Wanneer je even wacht met behandelen, kunnen de aandoening overgeslagen zijn naar alle aquariumbewoners en dan wordt behandelen wel heel erg lastig. Zorg er bij deze aandoeningen altijd voor dat je zo snel mogelijk Trichosal in huis haalt tijdens het aquarium medicijnen bestellen. Dit is hét middel wanneer er vlekken rond de bek van de aquariumvis komen, er zweren ontstaan of er pluizige bollen op de huid van de aquariumbewoners komen te zitten. Ziet de huid er enigszins ‘doorzichtig’ uit en vervaagt de kleur? Ook dan helpt Trichosal: de oorzaak is vaak een huidparasiet.

Meest gestelde vragen over aquarium medicijnen

Wanneer moet je aquariummedicijnen gebruiken

Je mag geen aquariummedicijnen gebruiken zodra je symptomen van ziekte ziet. Kom er eerst achter welk medicijn de symptomen van je vissen bestrijdt.

Hoe kun je vissen genezen zonder aquariummedicijnen

Hoewel er veel visziekten zijn, vervullen de meeste medicijnen een andere rol. Sommige medicijnen werken als kuren, terwijl andere de gezondheid en weerstand van de vissen versterken.

Waarom heb je aquariummedicatie nodig

Soms kunnen voorzorgsmaatregelen niet alle bescherming bieden en komen bacteriën of schimmels alsnog in je aquarium terecht. Medicijnen kunnen hier tegen werken.

Hoe gebruik je aquariummedicijnen

Lees eerst de meegeleverde bijsluiter. Isoleer vervolgens de zieke vis. Dit zorgt ervoor dat je andere vissen niet besmet raken.

Vissen hebben ballen op hun huid

Als je vissen pluizige ballen op hun huid hebben, dan kan dat een teken zijn van een zieke vis. Dit kan wijzen op een bacteriële infectie in combinatie met andere symptomen.

Vlekken op de bek van vissen

Als je vlekken op je vissen ziet, moet je een medicijn gebruiken om het te bestrijden. Let wel op of je vis geen andere symptomen heeft. Dit kan ervoor zorgen dat je vis de verkeerde medicatie krijgt.

Wat te doen als een vis ziek wordt

Het is belangrijk om snel te reageren en alle zieke vissen te isoleren. Doe ze in een aparte aquarium en probeer te achterhalen welke ziekte ze hebben. Gebruik een medicijn dat nodig is.

Aquariumvissen verliezen kleur

Hoewel er veel redenen zijn waarom een vis zijn kleur kan verliezen, heeft dit soms te maken met infecties. Zijn ze minder actief of eten ze minder? Gebruik dan direct een medicijn.

Hoe snel verspreiden visziekten zich

Ziekten kunnen zich over het algemeen vrij snel verspreiden. Isoleer de vissen en geef ze de zorg die ze nodig hebben.

Related Posts