Aquarium beginners, Aquarium onderhoud, Aquarium water testen

Wat zijn de beste watertesten voor je aquarium?

Aquarium teststrips

Ben je op zoek naar een (nieuwe) watertest? Of is het tijd voor een noodwatertest? In deze blog vind je drie verschillende soorten aquarium watertesten die met elkaar worden vergeleken. 

Zeker als je nog een beginner bent, zie je misschien door de bomen het bos niet meer door het grote aanbod watertesten voor je aquarium. We helpen je graag een handje!

Welke soorten aquarium watertesten zijn er?

Er zijn veel verschillende aquarium watertesten op de markt. Dit zijn de drie meest populaire watertesten:

Teststrips

De aquariumteststrips zijn één van de meest voorkomende soorten aquarium watertesten. Het is een goedkope manier als je regelmatig watertesten wil uitvoeren. Deze tests geven een nauwkeurige uitslag. De teststrips zijn perfect voor beginners.

Druppeltesten

De druppeltest wordt bijna even vaak gebruikt als de striptests en is het meest geschikt voor de meer ervaren aquariumbezitters onder ons. Hoewel de test wat moeilijker te gebruiken is, is hij iets nauwkeuriger dan de aquariumteststrips.

Permanente tests

En last but not least: de permanente tests. Deze test hang je in je aquarium. Het voordeel hiervan is dat hij continu de waarde van het water meet. De permanente test bevat een bel die drie verschillende kleuren kan krijgen. Elke kleur heeft een betekenis en zegt wat over de waarde van je aquariumwater.

Vergelijkingen van de drie testen

Er zijn verschillende redenen waarom iemand op zoek is naar een bepaalde test. Hieronder lees je welke test geschikt is voor jouw situatie:

dupla-co2-permanent-test

  • Aquariumstriptests: qua prijs zijn deze striptests het meest voordelig. Met name de testen die direct meerdere waterwaarden meten, zoals de teststrips met 6 waarden. Ook is het de meest gemakkelijke test en daarom ook ideaal voor beginners.
  • Druppeltesten: deze test is de meest nauwkeurige test van de drie. Houd er rekening mee dat je de instructies goed leest om het beste resultaat te krijgen.
  • Permanente tests: als je aan vervanging van je huidige watertests denkt, wint de permanente test. Meestal hoef je alleen het huidige meetmateriaal te vervangen en je bent klaar.

Wat zijn de beste aquariumwatertesten?

Voor mensen die een eenvoudige manier zoeken om hun waterwaarden te controleren zijn de teststrips de winnaar. De test is ideaal voor beginners. Als je meer vertrouwen hebt in je test- en aquariumvaardigheden, dan kun je kiezen voor de druppeltests of de permanente tests.

Meest gestelde vragen over beste aquarium watertesten

Welke soorten aquariumwatertesten zijn er?

Als het gaat om watertesten heb je veel opties. Je hebt teststrips, druppeltests en permanente tests.

Zijn aquariumteststrips beter dan een druppeltest?

Teststrips zijn beter voor beginners. Aan de andere kant worden druppeltesten meestal gebruikt door meer ervaren aquariumeigenaren voor nauwkeurigere resultaten.

Wat zijn aquariumteststrips?

Aquariumteststrips zijn één van de meest voorkomende soorten aquariumwatertesten. Ze zijn een goedkope manier om regelmatig watertesten uit te voeren.

Zijn druppeltests voor aquariums nauwkeurig?

Druppeltests worden gebruikt door meer ervaren aquariumbezitters. Hoewel ze wat moeilijker te gebruiken zijn, bieden ze een vergelijkbare (zo niet iets betere) waarde dan teststrips.

Wanneer gebruik je een permanente watertest?

Een permanente watertest kan het beste worden gebruikt als je constante controle over de waterwaarden nodig hebt. Dit komt omdat ze constante metingen leveren en geen speciale behandeling en controle vereisen.

Welke aquariumtest is het meest nauwkeurig?

Qua nauwkeurigheid zijn de druppeltesten het meest nauwkeurig. Deze worden op de voet gevolgd door de permanente watertest.

Wat is de beste aquariumwatertest voor een nieuw aquarium?

Als je net begint met je aquariumavonturen, moet je een set aquariumteststrips aanschaffen. Ze zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken.

Related Posts