Aquarium beginners, Aquarium onderhoud, Aquarium water testen

Ranking: De beste druppeltest

TETRA WATERTESTSET PLUS1

Je start een aquarium niet zomaar. Je hebt zoveel opties om uit te kiezen als het gaat om producten: voedsel, vissen, benodigdheden en watertests. Om de kwaliteit van je water te testen zul je regelmatig je water moeten testen. Dit kan aan de hand van een druppeltest, maar welke druppeltest is dan het best?

Hoewel de druppeltest er ingewikkeld uitziet, is hij dat in werkelijkheid niet. De test heeft alleen een beetje aquariumwater en een paar druppels van de test nodig om jouw waterwaarden te bepalen.

We vergelijken de Tetra WaterTestAPI Master-testset, Sera Aqua-Test en NutraFin Master-aquariumtestset.

Wat is de beste aquarium druppeltest?

#1 Tetra WaterTest -Beste druppeltest algemeen

De Tetra WaterTest is de makkelijkste, meest nauwkeurige en meest budgetvriendelijke test om je aquariumwater te testen. Een test voor de beginner en voor de al wat meer ervaren aquariumliefhebbers onder ons.

#2 API Master test – Gebruiksvriendelijk

De API-mastertest heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding, omdat je veel tests krijgt voor een iets hogere prijs. Het is de op één na meest betaalbare druppeltest, op de voet gevolgd door de Sera Aqua-Test. Sommige mensen melden problemen met de waterdichte deksels, zij zeiden dat er soms een kleine hoeveelheid water lekte tijdens het testen. Dit probleem lijkt slechts enkele keren voor te komen, dus het zou geen al te groot probleem moeten zijn. De test is gebruiksvriendelijk en ook wordt het product geleverd met waterwaardekaart. Het enige nadeel is dat je de tests een minuut moet laten rusten.

#3 NutraFin Master-test – Hoge kwaliteit

Kies voor de NutraFin Master-test als je hoge kwaliteit belangrijk vindt. Het is erg nauwkeurig en zeer gebruiksvriendelijk. Zowel de doos als de kit zijn zeer nauwkeurig en de vergelijkingstabel is makkelijk af te lezen. De onderdelen van de testkit zijn allemaal rechtop verpakt, dus er is weinig kans dat je morst. Dit is de beste druppeltest als je van producten met hoge kwaliteit houdt.

#4 Sera Aqua-Test – Leuke toevoegingen

De Sera Aqua-Test is een budgetvriendelijk alternatief.  Je krijgt een reiniger voor het geld ook nog gereedschap, een spuit en een boekje. Dit zijn leuke toevoegingen.

De ranglijst van de beste druppeltest

  1. Tetra WaterTest – Beste druppeltest algemeen
  2. API Master test – Gebruiksvriendelijk
  3. NutraFin Master-test – Hoge kwaliteit
  4. Sera Aqua-Test – Leuke toevoegingen

Name

Rank

pH

GH

KH

NO2

NO3

NH3/NH4

PO4

Fe

Cl

Tetra

1

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️*

✔️*

✔️*

API

2

✔️

✔️

✔️

✔️

NutraFin

3

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️

Sera

4

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️*

✔️*

✔️*

✔️*

✔️*

* Test voor deze waarde is inbegrepen in de doos/geavanceerde versie van de testkit

Meest gestelde vragen over beste druppeltest

Wat is een druppeltest voor een aquarium?

Een druppeltest test verschillende waarden in je aquariumwater. Je voegt een beetje water toe en ze geven je de metingen die je nodig hebt.

Is de API Master-testset goed?

De API Master-testset is de meest gebruiksvriendelijke druppeltestset. Het wordt geleverd met instructies, 4 reageerbuisjes met waterdichte doppen en een opbergbakje. De resultaten zijn makkelijk te lezen door de meegeleverde vergelijkingstabel.

Is de Tetra WaterTest goed?

De Tetra WaterTest-kit bevat een pH-, GH-, KH-, NO2- en CO2-test, evenals een spuit en 4 vierkante reageerbuizen en vergelijkingstabellen.

Is de NutraFin Master-test goed?

De NutraFin Master-test is een premium aquariumtest. Het is kwalitatief goed en heel makkelijk te gebruiken.

Is de Sera Aqua-Test goed?

De Sera Aqua-Test is een goede en budgetvriendelijke testset. De Sera Aqua-Test-set wordt geleverd met pH-, kH-, gH- en NO2-tests, evenals 2 reageerbuizen met waterdichte doppen en een vergelijkingstabel.

Wat is de beste druppeltest voor aquariums?

API-mastertests worden door velen als de beste druppeltest beschouwd. Het merk biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, omdat je veel tests krijgt. Het zijn nauwkeurige en gebruiksvriendelijke tests.