Aquarium vissen, Visvoer aquarium

Meervallen vissenvoer: Hou je meervallen gezond!

EHEIM PROFESSIONEL FOOD GRANULAAT COLOR 275 ML SIERVISSEN2

Meervallen mogen dan bodemvissen in het aquarium zijn, het zijn geen afvaleters zoals andere bodemvissen. Integendeel: van nature is de meerval een rover die vooral op zoek is naar slakken, vissen, krabjes en wormen. Grotere meervallen eten ook graag een jong eendje of een muis in het wild. Zo groot worden de exemplaren in het aquarium (gelukkig) niet. Het betekent wel dat je extra aandacht moet besteden aan het voer wanneer je deze vleesetende vissen wilt houden. Het is dan ook zeker aan te raden om speciaal meervallen vissenvoer aan te schaffen!

Speciaal meervallen vissenvoer

Speciaal meervallen vissenvoer wordt direct diepgevroren op een hoge snelheid. Hierdoor blijven de bestanddelen en voedingstoffen optimaal bewaard en kan dit effectief opgenomen worden door de meervallen na het eten. Meervallen zijn bodemvissen, dus je kunt sowieso kijken naar speciaal vissenvoer voor bodemvissen. Dit is allemaal snel zinkende voeding. Let er daarop op dat je niet te veel voer voor meervallen in het aquariumwater doet. Wanneer er elke dag meervallen vissenvoer achterblijft in het aquariumwater, verslechtert de waterkwaliteit en geef je algen alle kans om het aquarium over te nemen. En algen voorkomen is altijd beter dan algen bestrijden!

Een natuurlijk dieet voor je meervallen

Het nabootsen van een natuurlijke leefomgeving in het aquarium kan een leuk effect geven. Dit is ook gewoon prettig voor je vissen. Maar ook als het op meervallen vissenvoer aankomt is het goed om te kijken naar wat deze dieren in de natuur eten. Het lichaam van een meerval heeft bepaalde voeding nodig om de organen te voeden, de vis energie te geven en zo de weerstand van de meervallen te verhogen. Aangezien de meervallen in de natuur een gevarieerd dieet hebben met verschillende maaltijden, is het goed om dit na te bootsen.

Pictus meerval in het aquarium

Je kunt een bepaald soort hoofdvoer voor meervallen kiezen en dit aanvullen met ander speciaal voer voor de meervallen. Wanneer je de meervallen een afwisselend dieet geeft, is dit beter voor de vissen. Zo kun je ervoor kiezen om levend voer te geven, maar aangezien dit vaak wat omslachtig is, risico’s met zich meebrengt én meer werk is, is het speciale meervallen visvoer uit een potje vaak een prima alternatief om de meervallen een beetje extra aandacht te geven.

Meest gestelde vragen over meervallen vissenvoer

Wat eten meervallen graag?

Meervallen zijn bodemvissen en het zijn carnivoren. Dit betekent dat ze van vlees houden. Het is daarom sterk aan te raden om speciaal meervalvisvoer aan te schaffen.

Wat zit er in meervalvoer?

Meervallen hebben in de natuur een gevarieerd dieet. Het meeste visvoer zal ernaar streven dit na te bootsen. Ze zullen vaak vlees bevatten.

Wat eten meervallen in de natuur?

In het wild zoeken meervallen graag naar slakken, vissen, krabben en wormen. Grotere meervallen eten in het wild ook graag een eendje of een

Heb je speciaalvoer voor meervallen nodig?

Je hebt weliswaar geen speciaalvoer voor meervallen nodig, maar het is wel aan te raden. Je kunt er ook voor kiezen om ze levend voer te geven.

Hoe vaak moet je meervallen voeren?

Aquariummeervallen moeten eenmaal per dag worden gevoerd.

Eten meervallen andere aquariumvissen?

Ja, meervallen eten andere aquariumvissen. Ze zijn namelijk een roofdier dat in het wild voornamelijk op zoek is naar slakken, vissen, krabben en wormen.

Related Posts