Aquarium vissen, Visvoer aquarium

Discusvissen voer kopen: Afwisseling is belangrijk

hs-aqua-discus-granules-200-ml1

Discusvissen zijn zonder enige twijfel een prachtige verschijning. Maar discusvissen voeren is een verhaal apart; ze hebben speciale eisen. Zo is er een duidelijke pikorde. De dominante vissen eten eerst, waarna de overige vissen de rest op kunnen eten. Jonge discusvissen zoeken echter de hele dag naar voedsel en hebben genoeg discusvissen voer nodig om te kunnen groeien. Zelf discusvissen voer maken van levend voer is mogelijk, maar wordt in de meeste gevallen niet aangeraden zonder dit voer eerst in te vriezen. Uiteraard kun je dan niet meer spreken van levend discusvissen voer. Wat is dan de beste manier om deze vissen te voeren?

Discusvissen voer: volop variatie

Net als bij veel andere aquariumvissen hebben de discusvissen een gevarieerd dieet nodig. Dit is goed voor de kleuren van deze aquariumvissen, verhoogt de weerstand en zorgt voor een optimale gezondheid, groei en genoeg energie. Je kunt het beste speciaal voer voor discusvissen kopen. Wanneer je droogvoer zoals tabletten, korrels of vlokken gebruikt, kun je het namelijk makkelijk uitbreiden met variaties. Discusvissen voeren doe je idealiter meerdere malen per dag. Een gemiddelde volwassen discusvis eet graag drie keer per dag, waar jongen juist veel vaker willen eten. Jonge discusvissen kun je goed voeren met een basis discusvissen voer met artemia als aanvulling. Er is uiteraard ook veel diepvriesvoer te vinden met verschillende soorten larven en watervlooien.

Niet te veel voeren

Let vooral op dat er geen overtollig voedsel achterblijft in de bak. Gebeurt dit wel, dan is het belangrijk dat je deze discusvissen voer resten verwijdert en de dosis omlaag bijstelt zodat de vissen de volgende keer wél alles opeten. Heb je jonge discusvissen, zorg er dan voor dat je genoeg voert zodat deze geen groeiachterstand oplopen. Langzaam zinkend discusvissen voer is ideaal omdat de discusvissen zo genoeg tijd krijgen om het voedsel te eten. Zowel de dominante discusvissen als de minder dominante soortgenoten. Op die manier weet je zeker dat tijdens het discusvissen voeren álle vissen genoeg binnenkrijgen om gezond, sterk en kleurrijk te blijven in je aquarium.

Meest gestelde vragen over discusvissen voer

Hebben discusvissen speciaal voer nodig?

Net als veel andere aquariumvissen hebben discusvissen een gevarieerde voeding nodig. Er kan wat speciaal voedsel nodig zijn om hun prachtige natuurlijke kleuren naar voren te brengen.

Hoeveel voer moet je discusvissen geven?

De hoeveelheid visvoer moet altijd gelijk blijven, alleen vaker voeren. Een gemiddelde volwassen discusvis eet graag drie keer per dag, terwijl jongen veel vaker willen eten.

Hoe vaak moet je discusvissen voeren

Afhankelijk van de leeftijd en grootte van de vissen moet je je discusvissen mogelijk anders voeren. In het ideale geval voer je discusvissen meerdere keren per dag.

Wat moet ik doen als discusvissen niet eten?

Er kunnen vele redenen zijn waarom je discusvissen niet eten. Het kan bijvoorbeeld dat de dominante vissen het voer eerst eten, waarna de andere vissen de rest kunnen eten (als er nog wat over is).

Hoe maak je zelf discusvoer?

Zelf discusvoer maken van levend voer is mogelijk, maar wordt in de meeste gevallen afgeraden zonder dit voer eerst in te vriezen. Het is beter om levend voer te kopen dan om het zelf te maken.

Related Posts