Aquarium vissen, Visvoer aquarium

Cichliden voer kopen? Lekker afwisselen!

HS AQUA CICHLID PELLETS M

Cichliden zijn speciale aquariumvissen. Ze zijn een prachtige verschijning met veel kleuren in het aquarium, maar ze zijn tevens kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat zij het juiste cichliden voer krijgen. Het juiste cichliden voer zorgt namelijk niet alleen voor een betere kleur van deze aquariumvissen. Het zorgt er ook voor dat de gezondheid en de weerstand van deze cichliden beter wordt. Cichliden eten van nature graag vis en kreeft. Hoe pak je dit aan bij het cichliden voeren en welk voer is het best voor deze aquariumvis?

Droogvoer, levend voer, gevriesdroogd cichliden voer?

Het beste is om speciaal voer voor cichliden te kopen. En daarbij zoveel mogelijk af te wisselen. Zo is droogvoer een prima basis voor het dieet van de cichliden, maar is het wel nodig om dit aan te blijven vullen. Aangezien de cichliden van nature graag vis eten, kun je makkelijk zelf voer maken voor je chicliden. Van verse vis van de visboer bijvoorbeeld. Je kunt het dieet van deze aquariumvissen ook aanvullen door levend voer te geven. Hierbij kun je denken aan muggenlarven en fruitvliegjes om het droogvoer of gevriesdroogd voer aan te vullen. Hoe meer variatie, hoe beter. Het juiste voer is een sterke basis voor de gezondheid van deze aquariumbewoners.

cichliden voer

Cichliden vereisen een afwisselend dieet.

Hoe vaak en hoe veel moet je cichliden voeren?

Bij het voeren van je cichliden is het belangrijk om in te zien dat eenmaal daags voeren niet verstandig is. Deze rovers zijn de hele dag op zoek naar voedsel en dat betekent dat het beter is om een paar keer per dag wat kleinere hoeveelheden te voeren. Zolang er geen eten overblijft, gaat het meestal prima. Blijft er wel voer over, haal dit dan uit het aquariumwater na het voeren en breng de dosering wat terug zodat er geen voedsel overblijft bij het voeren van deze aquariumvissen. Eten de cichliden het voer echter juist snel op, lijken ze minder actief te worden én vervagen de kleuren van deze aquariumvissen? Dan is het verstandig om iets meer te voeren en meer af te wisselen met het vissenvoer dat je geeft.

Meest gestelde vragen over cichliden voer

Waarom is het voedsel van cichliden belangrijk?

Cichliden zijn bijzondere aquariumvissen en ze zijn wat kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat ze de juiste cichlidenvoeding krijgen.

Hoe vaak moet je cichliden voeren?

Het is belangrijk om te beseffen dat het geen goed idee is om ze eenmaal per dag te voeren. Het is beter om cichliden een paar keer per dag kleinere hoeveelheden voedsel te geven.

Hoe maak je zelf cichlidenvoer?

Cichliden eten van nature graag vis en kreeft, maar houd er rekening mee dat het juiste voer voor cichliden niet alleen de kleur van deze aquariumvissen verbetert.

Wat te doen als cichliden minder actief lijken?

Eten de cichliden het voer snel op, lijken ze minder actief te worden en/of vervagen de kleuren van deze aquariumvissen? Dan is het verstandig om wat meer te voeren en meer af te wisselen met het visvoer dat je geeft.

Welk voer moet je cichliden voeren?

Voor cichliden kun je het beste speciaal voer kopen. Je hebt alternatieven in droogvoer, levend voer en gevriesdroogd voer. De juiste voeding is een sterke basis voor de gezondheid van deze aquariumbewoners.

Wat eten cichliden?

Cichliden eten van nature graag vis en kreeft, maar je kunt ze ook muggenlarven en fruitvliegjes voeren. Het beste voor hen zou speciaal gemaakt visvoer zijn.

Related Posts