Het juiste vissenvoer kopen voor je aquariumvissen is ontzettend belangrijk. Het draagt namelijk bij aan de weerstand van je vissen, voorkomt visziektes en zorgt ervoor dat ze zich goed voelen. Maar hoe kom je erachter welk visvoer geschikt is voor jouw aquariumvissen?

Visvoer aquarium: het juiste voer voor jouw vissen

Het belangrijkste waar je op moet letten is natuurlijk welke vissen er in je aquarium leven. Iedere soort heeft andere voedingsstoffen nodig. Wil je cichliden voer kopen? Dan kies je voor visvoer dat bijdraagt aan een mooie kleur van je vissen. Kies voor meervallen vissenvoer dat geschikt is voor vissen die op de bodem leven. Ook goudvis voer kopen is opletten geblazen, omdat goudvissen vaak vroegtijdig sterven vanwege te eenzijdig en teveel voedsel. Wat voor vissen je ook in je aquarium hebt, je moet altijd rekening houden met wat deze soorten in hun natuurlijke omgeving eten. Door dit zoveel mogelijk na te bootsen, kun je het beste voorzien in de voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Hoeveel moet je voeren?

Belangrijk is ook om te kijken hoeveel aquariumvissen je hebt. Daar stem je de hoeveelheid visvoer die je in huis haalt op af. Je wilt niet te weinig voeren, maar ook zeker niet teveel. Blijft er eten over na het voeren? Geef je vissen de volgende keer dan wat minder. Voedselresten vervuilen het aquarium en kunnen voor algen zorgen! Is het visvoer binnen enkele minuten op? Dan kun je de volgende keer iets meer voeren.