Aquarium vissen, Visvoer aquarium

Vissenvoer kopen: Kies het juiste vissenvoer voor jouw vissen!

EHEIM PROFESSIONEL FOOD GRANULAAT COLOR 275 ML SIERVISSEN2

Als aquariumliefhebber heb je het beste voor met jouw aquariumvissen. Het juiste vissenvoer kopen is dan ook van groot belang. Maar hoe weet je nu wat het juiste vissenvoer is voor jouw aquariumvissen? 

Het juiste vissenvoer voor jouw aquariumvissen

De weerstand en de gezondheid van de aquariumvissen wordt grotendeels bepaald door de voedingstoffen die zij binnenkrijgen. Wanneer je kijkt naar het vissenvoer, kun je de volgende vraag stellen: wat eten jouw vissen in hun natuurlijke omgeving? Uiteraard kun je dit niet exact nabootsen. Het geeft je wel een goed idee over de samenstelling die je nodig hebt bij de voeding. De vissen voeren wordt immers een stuk leuker wanneer je zeker weet dat je het goede vissenvoer geeft.

Wat eten vissen en hoeveel vissen heb je in het aquarium?

De meeste aquariumliefhebbers kennen het belang van levend voer. Het bevat net even iets meer voedingstoffen en stimuleert de aquariumvissen tot bewegen. Wat vissen eten in de natuurlijke omgeving wordt nagebootst in het vissenvoer dat je kunt kopen. Dit wordt zo snel mogelijk verwerkt om zoveel mogelijk voedingstoffen te behouden. Zo krijgen de aquariumvissen alsnog binnen wat zij nodig hebben. Echt levend voer is het natuurlijk niet. Wil je zelf aan de slag gaan met levend voer om je vissen te voeren? Dan kun je gebruikmaken van een incubator set waarmee je zelf artemia kreeftjes maken kunt.

HS Aqua spirulina vlokken voor tropische aquariumvissen.

Houd bij het vissenvoer kopen en bij het vissen voeren in het oog hoeveel vissen in het aquarium leven. Wanneer je altijd genoeg vissenvoer op voorraad hebt, is er nooit paniek. Let tijdens het voeren goed op hoeveel de vissen eten. Is het eten binnen twee tot drie minuten volledig op, voer dan de volgende keer iets meer. Blijft er vissenvoer liggen en tonen de aquariumvissen geen interesse meer in het overgebleven vissenvoer? Breng dan de hoeveelheid voer terug. Zo voorkom je onzuiverheden en algengroei in het aquariumwater (en algen voorkomen is altijd beter dan algen bestrijden!)

Vissenvoer aanvullen met extraatjes

De kleur, weerstand en gezondheid van de aquariumvissen is afhankelijk van het vissenvoer. Let hierop bij het vissenvoer kopen, zodat je een gevarieerd dieet aan kunt bieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar aanvullingen op het visvoer voor tropische vissen of vissenvoer dat speciaal gemaakt is voor een gezonde kleur bij aquariumvissen.

Related Posts