Aquarium techniek, Aquariumfilter

Waarom is een aquarium filter zo belangrijk?

EHEIM BUITENFILTER PROF. 5e 700 ELECTRON 1850 LH

Het filter, de hartslag van het aquarium

Wat in de natuur wordt gedaan door wind, golven en miljoenen organismen en biochemische processen, wordt in het aquarium gedaan door het filter. Het handhaaft de balans van het ecosysteem, reinigt en circuleert het water, verrijkt het met zuurstof, creëert stromingen en doet nog veel meer. Kortom, een onmisbaar onderdeel van het aquarium.

Tips bij het kopen van een filter voor het aquarium

  • Gebruik een geschikt filtersysteem. De doorslaggevend is de hoeveelheid water in je aquarium. (Controleer het volume van het aquarium!)
  • Bespaar niet op kwaliteit. Het filter is een investering voor meerdere jaren. Het moet dag en nacht werken. Alleen een betrouwbare en stille werking van het filter geeft langdurig plezier.
  • Trakteer jezelf op een beetje verfijning, omdat slimme functies op het filter het leven van je aquarium gemakkelijker comfortabeler maakt.

Tip: Bekijk onze binnen en buitenfilters ook eens.

Klassieke eheim filter

Klassieke Eheim filter

Bron: eheim.de

Meest gestelde vragen over aquarium filter

Tips voor aquariumfitters

Gebruik een geschikt filtersysteem. Bespaar niet op kwaliteit.

Heb ik een goede aquariumfilter nodig?

Een goede aquariumfilter is een absolute must. Bespaar niet op kwaliteit. Het filter is een investering voor meerdere jaren.

Heb ik een luxe waterfilter nodig?

Soms zijn extra filterfuncties welkom, zoals verwarming. Slimme functies op het filter maken het leven van je aquarium gemakkelijker en comfortabeler.