Aquarium techniek, Aquariumverwarming

De ideale water temperatuur voor vissen.

eheim jager verwarmer aquarium

Wat is de juiste temperatuur voor aquariumvissen?

Met de juiste regelmatige temperatuur kunnen vissen langer in een aquarium leven dan in de natuur. Afhankelijk van het type vis kunnen ze leven tot wel 10 tot 20 jaar. Echter, significante temperatuurveranderingen geeft vissen gevaarlijke stress.

Waar moet ik op letten bij de temperatuur in mijn aquarium?

  • Afhankelijk van de herkomst uw vissen, hebben ze een temperatuur nodig tussen 22 en 28 ° C. (zet daarom het aquarium niet in direct zonlicht en niet te dichtbij een radiator!)
  • De ideale temperatuur voor de meeste vissen is tussen 24 en 25 ° C. Hoe minder de temperatuur fluctueert, hoe beter het voor uw vissen is.
  • Zorg ervoor dat u een verstelbare verwarming gebruikt met thermostaat, die eventuele schommelingen kan opvangen (bijv. Eheim verwarming of de Eheim thermofilter).
  • Gebruik ook een thermometer en controleer het zo nu en dan.
De Eheim verwarming is een aanrader

Eheim is een betrouwbaar merk en heeft aquarium verwarming in verschillende maten die water verwarmen van 20 tot 1000 liter. Ook hebben ze vaak een instelbare draaiknop van 18 tot 34 ° C, met een nauwkeurigheid +/- 0,5 ° C. Ze zijn eenvoudig en gemakkelijk opnieuw te kalibreren en houdt daarmee de temperatuur constant. Een ander voordeel is dat deze verwarmingen volledig onderdompelbaar zijn en door de zuignappen eenvoudig in het aquarium te bevestigen zijn.

EHEIM heater 75 WattEHEIM heater 150 WattEHEIM heater 250 WattEHEIM heater 250 WattEHEIM thermofilter professionel 3 350T
Eheim thermofilters

Eheim heeft ook een externe filter, dat filtert en tegelijkertijd het water verwarmt. De temperatuur wordt aangepast op het filter en geregeld door een thermostaat. De filters zijn er in verschillende soorten en maten voor aquaria vanaf ca. 120 tot 1200 liter.

Bron: eheim.de

Meest gestelde vragen over ideale watertemperatuur voor vissen

Wat is de beste temperatuur voor aquariumvissen?

De beste temperatuur voor een aquarium hangt af van de vissen die je wil houden. Afhankelijk van de vissoort hebben ze een temperatuur tussen de 22 en 28°C nodig. De ideale temperatuur voor de meeste vissen ligt tussen de 24 en 25°C.

Hoe vaak moet je de aquariumtemperatuur controleren?

Je moet de aquariumtemperatuur van tijd tot tijd controleren. Gebruik een thermometer en controleer deze af en toe.

Wat zijn thermische filters?

Thermische filters zijn speciale filters die het water zowel kunnen filteren als verwarmen. De temperatuur wordt aangepast op het filter en geregeld door een thermostaat.