Aquarium techniek, Aquariumfilter

Heb ik een binnenfilter of buitenfilter nodig?

Heb ik een binnen- of buitenfilter nodig?

Of je nou een binnenfilter hebt of een buitenfilter, aan beide zitten voor-en nadelen. Om de juiste keuze te kunnen maken bij het kopen van een aquarium filter, moet je een aantal belangrijke punten weten. Daarom behandelen we de binnen- en buitenfilter apart. Daarnaast zetten we alle Eheim binnenfilters en buitenfilters op een rijtje. Eheim is een goed en degelijk merk, zo kun je een goede afweging maken van de juiste filter die past bij je aquarium. Hiermee voorkom je dat je een verkeerde filter koopt.

Wanneer gebruik je een binnenfilter in het aquarium?

Binnenfilters worden in het water in het aquarium geplaatst. Ze filteren zonder ruimte buiten het aquarium nodig te hebben.

Modellen verschillen voor hele kleine aquaria tot aquaria van 200
liter. Daarboven wordt vaak een buitenfilter gebruikt.

Je kunt het beste een binnenfilter kiezen:

 

  • als je een klein aquarium hebt (tot ongeveer 150 liter)
  • als het aquarium niet gemakkelijk toegankelijk is of als er geen aquariumkast is
  • als je een extra mechanische filter nodig hebt of extra waterbeweging voor een grotere tank.

Wanneer gebruik je een buitenfilter in het aquarium?

Buitenfilters worden buiten de tank geplaatst (bijv. in een aquarium kast) en onderhouden je onderwater wereld via slangen.

De voordelen zijn dat deze filters werken met verschillende filtermedia, dat ze een groter volume aankunnen en langer zonder onderhoud werken. Er zijn verschillende modellen met verschillende kenmerken voor aquaria van 100 tot 1500 liter.

Je kunt het beste voor een buitenfilter kiezen:

  • als je een gemakkelijk toegankelijke ruimte heeft buiten het aquarium
  • als je de beste waterkwaliteit wil krijgen door het gebruik van verschillende filtermedia
  • als je goede prestaties wil en minder wil schoonmaken
  • als je liever buiten het aquarium het water wil vervangen of het filtermedia wil schoonmaken

Welke type Eheim binnenfilters zijn er?

Eheim is eigenlijk hét merk als het gaat om aquariumfilters. Al vele jaren is Eheim een begrip in de aquariumwereld. Ze hebben in de loop van de tijd dan ook veel verschillende filters ontwikkeld. We hebben ze op een rijtje gezet.

 EHEIM aquaball 180

EHEIM aquaball: Allround binnenfilter met beweegbaar kogelvormige kop, sproeistang en krachtige diffusor venture met instelbare luchtinlaat. Dit maakt het instellen van de uitstroomrichting indien nodig mogelijk. De stroomsnelheid wordt ingesteld door de uitgangsregelaar. modulair ontwerp, uitbreidbaar met extra modules om de filter groter te maken.

Erg makkelijk in gebruik. Voor aquaria van 60, 130 en 180 liter. 

 

 

EHEIM biopower 200

EHEIM biopower: Krachtige binnenfilter met meerdere lagen filtratie. Modulair filterontwerp, met Eheim Substraat pro voor uitstekende biologische filtratie. „Easy Click“ systeem voor eenvoudige aansluiting. Aan de onderkant wordt water aangezogen en wordt door de verschillende filterlagen naar boven gepompt en gefilterd weer terug in het aquarium.

Voor aquaria van 160, 200 en 240 liter.

 

 

EHEIM Powerline 200

EHEIM Powerline: krachtige binnenfilter met hoge output en hoge beluchting voor de grotere aquaria. Dit model heeft extra modules waarmee het watervolume veranderd kan worden. Door de opbouw in modules is het filtermateriaal individueel op het aquarium af te stemmen.

En andersom door extra accessoires uit te breiden. Door de module één voor één te reinigen blijven de waardevolle bacteriën in het filter intact. Voor aquaria tot 200 liter en boven de 200 liter.

 

EHEIM pickup 60

EHEIM pickup: De kleine, compacte binnenfilter met instelbare uitstroom. Het binnenfilter is gemakkelijk met zuignappen in de tank aan te brengen. Deze filter van Eheim is zo gemaakt dat de mechaniek in het aquarium blijft, wanneer de filtersponzen verwijderd worden voor een schoonmaak.

Hierdoor blijft de pomp een stuk stiller en dat is wel prettig. De Aanschaf is compleet met filterpatroon. Voor aquaria van tussen de 45, 60, 160 en 200 liter.

 

 

EHEIM miniUP

EHEIM miniUP: Hij is klein, levert uitstekende prestaties en is eenvoudig op het aquarium te bevestigen met zuignappen. Het filter zuigt het water naar binnen via ventilatieopeningen. Daarna wordt het aquariumwater door de filterspons geleidt en gaat deze verder omhoog, schoongemaakt, terug in het aquarium.

Je kan ook een afvoerslang aansluiten om de uitstroomrichting aan te passen. Het filter neemt weinig plaats in, in het aquarium. Wordt geleverd inclusief filterspons en kan meteen worden gebruikt. Voor (nano) aquaria tot 30 liter.

 

 

EHEIM BINNENFILTER AQUACORNER 60 2000.020

EHEIM AquaCorner: Met de EHEIM aquaCorner heb je een extreem klein hoekfilter. Het biedt hoge prestaties en is slim geconstrueerd. De aquaCorner is speciaal ontwikkeld voor kleine aquaria (ook nano-aquaria). Omdat het een hoekfilter is, neemt deze weinig ruimte in het aquarium in. Het hangt gewoon aan het glas. Het filtert zo dicht bij het glas dat er geen vissen in de opening vast komen te zitten. De opvolger van de AquaCorner is de De EHEIM aqua 60 .

Ook is de zuigkracht afgesteld, zodat kleine beestjes (bijv. Garnalen of vissen) niet naar binnen worden gezogen. De AquaCorner kan eenvoudig worden opengeklapt. Bovenin zit een voorfilter – daarachter een mediabox. Het is volledig uitgerust met EHEIM-filtermedia. Geschikt voor aquaria van 10 tot 60 liter.

 

De EHEIM aqua: Dit is een multifunctioneel binnenfilter met compacte afmetingen en een slim modulair ontwerp. De EHEIM aqua is een zeer eenvoudig te gebruiken binnenfilter voor kleine tot middelgrote aquaria. Ideaal voor beginners, hij wordt eenvoudig met zuignappen aan de hoek van de tank bevestigd.

Door zijn compacte formaat neemt hij minimale ruimte in het aquarium in en laat hij voldoende ruimte over voor aquascaping. De krachtige pomp en het grote aanzuigoppervlak zorgen voor efficiëntie en de output kan eenvoudig worden aangepast om zowel de waterdoorstroming als de oppervlaktebeweging te regelen.

Daarnaast verrijkt een diffuser het water met zuurstof. Het belangrijkste kenmerk is echter het modulaire ontwerp: de filtercontainers kunnen eenvoudig worden verwijderd voor reiniging en, als u de filtercapaciteit wilt vergroten, kunt u deze uitbreiden met extra modules. Geschikt voor aquaria tot 60, 160 en 200 liter.

Welke soorten Eheim buitenfilters zijn er?

De grote buitenfilterfamilie met ruimte besparende rechthoekige vorm en een verscheidenheid aan belangrijke ontwikkelingen. De EHEIM buitenfilters gaan van het betrouwbare standaardmodel tot de geavanceerd elektronisch gestuurd model met wi-fi en een overvloed aan functies. Bovendien heeft het een uitstekende stille werking dankzij de hightech keramische componenten.

EHEIM classic 150

EHEIM Classic: het beproefde filter in 5 modellen, verschillende maten en uitgangen. Met de EHEIM classic heb je alles in huis waaruit een goede buitenfilter bestaat. Door voor een klassieker te kiezen, gaat het niet fout. Omdat u heeft gekozen voor een betrouwbaar, miljoenvoudig beproefd apparaat. Alle modellen presteren volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Eersteklas componenten en zorgvuldig op elkaar afgestemde kenmerken zorgen voor perfecte pomp- en filterprestaties. Bovendien heb je de spreekwoordelijke EHEIM stille werking, robuuste duurzaamheid en een laag energieverbruik. U zult zeer tevreden zijn. Er zijn 5 modellen voor aquaria van 50 tot 1500 liter –met diverse apparatuur. Voor aquaria tot 150, 250, 350, 600 en 1500 liter.

 

EHEIM aquacompact 60

EHEIM aquacompact: Ideaal voor de kweek. Met aquacompact van EHEIM beschik je over de ingenieuze combinatie van binnen- en buitenfilters. De Aquacompact wordt gewoon op de schijf gestoken: De pomp met zuigaansluiting, voorfilter en uitlaat hangt af van het aquarium – de filterhouder aan de buitenkant.

Deze combinatie geeft je een groot filtervolume met een zeer efficiënte filtratie en een lange levensduur. Regel eenvoudig de doorstroming bij de filtertank. Compleet met fijne en grove filterkussens en biomedia. Uitgebreid assortiment accessoires. Voor aquaria van 20, 40 en 60 liter aquaria (glasdikte max. 6 mm).

 

EHEIM ecco pro 130

EHEIM Ecco pro: De EHEIM ecco pro biedt een buitengewone combinatie van energiebesparing, prestatie en gemak. Slechts 5 Watt stroomverbruik bij een pompvermogen van 600 l. per uur en 8 Watt bij 750 lilter. Dat is buitengewoon. En ook buitengewoon is de karakteristieke multifunctionele handgreep.

Deze buitenfilter combineert drie functies: dragen + openen / sluiten + primen. Daarnaast zijn er draaibare afsluitkranen, praktische filtermanden en – extreem stille werking door keramische componenten. Decco pro is volledig uitgerust – inclusief accessoires en filtermedia. U bent klaar om te gaan. Er zijn 3 modellen voor aquaria van 60 tot 300 liter.

 

EHEIM experience 150

EHEIM experience: de betrouwbare standaard met uitneembare filtermanden en slangadapter met geïntegreerde afsluitkranen (ook verkrijgbaar als thermofilter). Bovendien biedt dit robuuste basisfilter bijzondere voordelen. Bijvoorbeeld een complete slangadapterunit met geïntegreerde afsluitkranen, afzonderlijk uitneembare filtermanden met wegklapbare handgrepen, zeer laag energieverbruik, zeer stille werking door keramische componenten en meer. De eXperience is volledig uitgerust – inclusief accessoires en filtermedia. U kunt direct beginnen. Voor aquaria vanaf 150 tot 350 liter. 

 

 

EHEIM professionel 3 600

EHEIM professionel 3: Alles-in-één model met hoge prestaties. Top van de klas met groot voorfilter, speciaal aanzuigsysteem, 3-weg adapter met 2 waterinlaten (ook verkrijgbaar als thermofilter).

Geschikt voor grotere aquaria. Hiermee heeft u altijd een goede buitenfilter in huis. De jaguar onder de filters. Voor aquarium tot 250, 350, 600 en 1200 liter.

 

 

 

EHEIM THERMO-BUITENFILTER PROF 3 600T ZNR MASSA 1850EHEIM professionel 3e Thermofilter 1200XL: Met een EHEIM-thermofilter heb je geen aparte verwarming nodig. Deze filter is inclusief verwarmingselement. Een ingenieuze innovatie: het water wordt aangezogen, gefilterd, tegelijkertijd verwarmd en stroomt op de juiste temperatuur terug het aquarium in.

EHEIM is het enige bedrijf dat een buitenfilter met geïntegreerd verwarmingssysteem (IHS) aanbiedt. Geschikt voor aquaria tot 1200 liter.

 

eheim-buitenfilter-prof-4-250-met-massa-950-l-h

EHEIM professionel 4e: De EHEIM professionel 4+ – is één van de beste buitenfilters. Met een geïntegreerde ‘noodknop’, genaamd ‘Xtender’ -knop. In het geval dat de uitstroom wordt verminderd vanwege het blokkeren van de fijne filtermedia, kan de knop gebruikt worden om de filterstroom om te leiden.

De biologische filtratie wordt gehandhaafd en het onderhoudsinterval kan daardoor enkele dagen worden verlengd. De modellen 250 en 350 zijn ook leverbaar met een geïntegreerde verwarming als thermofilter (T). Bovendien kan de professionel 350e elektronisch worden bediend vanaf een pc. Er zijn 3 maten verkrijgbaar voor aquaria tot 250, 350 en 600 liter.

 

EHEIM professionel 5e: De EHEIM professionel 5e biedt unieke intelligentie en verschillende functionele voordelen. De EHEIM professionel 5e is de beste buitenfilter tot nu toe en biedt alles wat een aquariumliefhebber zich kan wensen. Elke functie kan individueel worden geprogrammeerd en draadloos worden bediend.

Het elektronische systeem bewaakt alle functies en houdt de stroom constant en levert sterke prestaties dankzij het grote filtervolume. Het slimme ontwerp en de regeling van de elektronische stroming verlengen de onderhoudsintervallen voor het biologische filtermateriaal aanzienlijk en bovendien is er de geprezen soepele EHEIM-prestatie. Er zijn 4 maten verkrijgbaar voor aquaria tot 350, 450, 600(T) en 700 liter.

 

Meest gestelde vragen over binnen- en/of buitenfilters

Wanneer moet ik een binnenfilter aanschaffen?

Binnenfilters zijn het beste voor als je weinig ruimte rond je aquarium hebt. Binnenfilters worden in het water van je aquarium geplaatst. Ze filteren zonder dat ze ruimte nodig hebben buiten het aquarium.

Wanneer moet ik een buitenfilter kopen?

Als je wat extra ruimte rondom je aquarium hebt, wil je misschien een buitenfilter. Externe filters worden buiten de tank geplaatst, bijvoorbeeld in een aquariumkast, en onderhouden via slangen je aquarium.

Is EHEIM Profesional 3 goed?

EHEIM Profesional 3 is een hoogwaardig alles-in-één model. Het is top in zijn klasse, met groot voorfilter, speciaal afzuigsysteem en een 3-weg adapter met 2 waterinlaten.

Wat is een goed intern filter?

EHEIM Powerline 200 is een goed intern filter. Dit model heeft een hoog rendement en hoge beluchting voor de grotere aquariums. Dit model heeft extra modules waarmee het watervolume kan worden gewijzigd.

Wat is het beste filter voor kleine aquariums?

EHEIM Pickup 60 is misschien een goede keuze voor kleinere aquariums. Het is een klein, compact binnenfilter met instelbare uitstroom. Ideaal voor aquariums van 45, 60, 160 en 200 liter.

Wat is een klein intern aquariumfilter?

EHEIM miniUP is een klein, hoogwaardig filter dat eenvoudig met zuignappen aan het aquarium kan worden bevestigd.

Is EHEIM Biopower goed?

EHEIM Biopower is een krachtig intern filter met meerdere filtratielagen. Een modulair filterontwerp, met Eheim Substrate pro voor uitstekende biologische filtratie.