Aquarium techniek, Aquariumfilter, Filtermateriaal Aquarium

Vind het juiste HS Aqua filtermateriaal voor uw HS Aqua binnenfilters

HS AQUA TICO 80 INTERNAL FILTER 300 LH

Binnenfilters zijn perfect als je een gebied in je aquarium hebt waar je de waterstroom moet vergroten. Ze zijn effectief als je tank een hoge biologische belasting heeft en extra filtratie vereist is. Laagwaterhabitats, zoals paludaria, zijn ook ideale ruimtes voor binnenfilters.

HS Aqua is een eigen merklijn van Groothandel Smulders BV, een bedrijf dat al meer dan 40 jaar totaalleverancier is van vijver- en aquariumproducten. De producten van dit merk worden geleverd aan speciaalzaken in heel Europa. De producten van HS aqua worden in laboratorium voortdurend gecontroleerd en getest, verbeterd en ontwikkeld en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Het ligt eraan wat voor bewoners je aquarium heeft of krijgt wil je een keuze kunnen maken wat betreft filters. Vandaag gaan we dieper in op de volgende binnenfilters van HS aqua.

  1. HS Aqua Tico
  2. HS Aqua Platy Flow

Hoe werken binnenfilters?

Om ervoor te zorgen dat binnenfilters goed werken, worden ze meestal volledig ondergedompeld in water. De lucht regelt de aandrijving die zich buiten het aquarium bevindt. De lucht wordt in het filter gepompt en beweegt er doorheen. Het wordt vervolgens verspreid op het wateroppervlak. Luchtbellen zorgen voor de broodnodige beweging in het water waardoor de vloeistof door de hele tank kan filteren. Het filter kan met zuignappen aan de tankwanden worden bevestigd of op de tankbodem worden geplaatst. De meeste mensen plaatsen hem in de hoek van de tank. De meeste binnenfilters worden geleverd met zuignappen, dus je hoeft ze niet apart te kopen.

HS aqua Platy Flow en de benodigde filtermaterialen

Platy Flow binnenfilter

Het binnenfilter HS Aqua Platy Flow is energiezuinig en duurzaam binnenfilter compleet met filtermateriaal voor aquaria van 50 tot 250 liter. Het is een eenvoudig, praktisch en zeer veilig apparaat. Het filter heeft een volledig waterdichte motorbehuizing. Let er bij het opzetten op dat je het filter geheel onder water kunt plaatsen of de uitstroom juist boven water kunt laten.

Eigenschappen:

  • Compleet met filtermateriaal voor een drievoudige filterwerking: chemisch (super-actiefkoolpatroon), mechanisch (bio Ring) en biologisch (filterschuim).
  • Draaibare uitstroomopening voor het bepalen van de stroomrichting.
  • Inclusief sproeibuis en brede uitloopmond.
  • Eenvoudige en praktische bevestiging door middel van zuigers.
  • Veilig en volledig waterdicht motorhuis.
ModelGeschikt voorPompcapaciteitWatt Bio Spons set Bio ring set Kool spons set
HS Aqua Platy Flow 300Aquariums van 50 tot 150 liter300 liter per uur4 watt🌿 Platy flow bio spons set voor Platy Flow 300🌿 Platy flow bio ring set voor Platy Flow 300🌿Platy flow bio kool spons set voor Platy Flow 300
HS Aqua Platy Flow 500Aquariums van 100 tot 250 liter500 liter per uur6 watt🌿 Platy flow bio spons set voor Platy Flow 500🌿 Platy flow bio ring set voor Platy Flow 500🌿 Platy flow bio kool spons set voor Platy Flow 500


HS AQUA TICO 240 INTERNAL FILTER 1350 LH
Binnenfilter HS aqua Tico en het filtermateriaal

HS Aqua Tico

Het HS aqua Tico Binnenfilter is energiezuinig en duurzaam. Dit filter wordt compleet geleverd met filtermateriaal voor drievoudige filtering van het aquariumwater, chemisch (actieve kool), mechanisch en biologisch (filterschuim en filtervlies). Alle modellen hebben een draaibare uitstroomopening voor het bepalen van de stroomrichting. Door gebruik te maken van vaste materialen zoals RVS zijn de filters toepasbaar voor zowel zoetwateraquaria als terraria.

ModelGeschikt voor aquariums…PompcapaciteitWattMaat in mmZuigers Spons en Carbon
Tico 80tot 80 liter300 liter per uur5 watt314x75x135 mm🌿 Zuignappen voor Tico binnenfilter🌿 HS aqua spons en kool voor Tico Binnenfilter
Tico 120tot 120 liter750 liter per uur7,5 watt302x69x166 mm🌿 Zuignappen voor Tico binnenfilter🌿 HS aqua spons en kool voor Tico Binnenfilter
Tico 240tot 240 liter1.250 liter per uur19 watt314x75x230 mm🌿 Zuignappen voor Tico binnenfilter🌿 HS aqua spons en kool voor Tico Binnenfilter

Op onze website vind je ook HS Aqua filterwol. Filterwol is een mechanisch en biologisch filtermedium van hoge kwaliteit dat wordt gebruikt om afval en deeltjes uit het aquarium te verwijderen. De filterwol zijn polyestervezels met een groot zuiverend vermogen om ervoor te zorgen dat zelfs de fijnste stofdeeltjes uit het water worden gefilterd. Het aquarium wordt hierdoor glashelder. Er zijn ook nog wat meer HS Aqua filtermateriaal.

HS Aqua Filterwatten

HS Aqua carbon Active, carbon Superactive en zeoliet zijn absorberende filtermaterialen. Deze materialen kunnen schadelijke stoffen, zoals ammoniak en gebruikte medicijnen, opnemen of binden. Na enkele weken of maanden zijn de filtermaterialen verzadigd en moeten ze worden vervangen. Dit zijn snelwerkende filtermaterialen, ideaal voor grotere aquaria met wisselende biologische belasting. HS aqua Carbon Active is houtskool van hoge kwaliteit. HS aqua Carbon Active S dient voor het snel verwijderen van afvalstoffen en HS aqua Carbon Active L wordt over het algemeen gebruikt om geur, kleur en gifstoffen uit het water te verwijderen. Indien een extreem hoog absorptievermogen gewenst is, adviseren wij om HS aqua Carbon Superactive te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een binnenfilter?

Het gebruik van binnenfilters heeft verschillende voordelen, hoewel niet elk aquarium ze nodig heeft. In plaats van het in een kast te bewaren of aan de achterkant van de tank te hangen, kun je door een binnenfilter het aquarium aan een muur bevestigen. Binnenaquariumfilters zijn ook relatief goedkoop, eenvoudig te installeren, stil en onderhoudsvrij.