Aquariumfilter kopen

Hoe kan ik een goede aquariumfilter online kopen?

Onmisbaar in een aquarium is de aquariumfilter. Een filtersysteem filtert bacteriën uit het aquariumwater, waardoor afvalstoffen geneutraliseerd worden. Het kiezen van de juiste aquariumfilter kan lastig zijn, want het aanbod is divers. Om de juiste keuze te maken, raden wij aan om de wensen goed in kaart te brengen.

De gouden regel van het kopen van een aquariumfilter: kies het type filter wat bij het aquarium en het budget past. De keuze hangt samen met de omvang van de bak en (de wensen van) de aquariumbewoners.

Om je op weg te helpen zetten we een aantal aquariumfilters met bijbehorende eigenschappen op een rij:

  • Aquarium binnenfilter Makkelijk te installeren, geschikt voor kleine aquaria, goedkoper.
  • Aquarium buitenfilter Makkelijk weg te werken, sterkere watercirculatie, duurder.
  • Aquarium Juwel filter Groot filtervolume, makkelijk in onderhoud, zonder prestatie verminderde slangaansluitingen (vaak de oorzaak van lekkages), duurder.

Een aquariumfilter heeft veel onderdelen

Besloten om een aquariumfilter te kopen?

Twee extra tips voor het maken voor de juiste keuze:

  • Tip 1: Kies een filter met voldoende volume, passend bij het aantal liter water in het aquarium. Kies voor filter met een capaciteit van vijf keer de water inhoud van het aquarium. Een aquarium met een inhoud van 60 Liter heeft dus een filtercapaciteit van 300 nodig.
  • Tip 2: Koop een filter met schoonmaak gemak. Opgestapeld vuil resulteert snel in verstoppingen en stank. Een externe aquariumfilter biedt vaak meer schoonmaak gemak, omdat de onderdelen makkelijk los te koppelen zijn.

Heb je hulp nodig? We delen graag onze 100 jaar aquarium ervaring met jou. Probeer bijvoorbeeld onze chat eens.

Ik twijfel. Moet ik wel een aquariumfilter kopen?

Een aquariumfilter kopen is een essentieel onderdeel van een aquarium. Twijfel je daarover? Met onderstaande redenen overtuigen we je.

  • Net zoals een WC, zorgt een aquariumfilter voor de neutralisatie van afvalstoffen en uitwerpselen.
  • Na het kopen van een aquariumfilter heb je de basis gelegd voor een aquarium wat in balans is. Resultaat: minder algen.
  • Een waterwaas wordt mede door een aquariumfilter voorkomen.
  • Sommige filters bieden mogelijkheid tot het toevoegen van goede biologische stoffen.

Kom je er niet uit? Vragen stellen mag altijd

Extra kennis nodig? Aquariumwarenhuis heeft ruim 100 jaar ervaring in de wondere aquariumwereld. Bij Aquariumwarenhuis werken mensen met liefde voor de aquariumhobby. Ons enthousiasme voor het vak én onze kennis delen we graag.

Schrijf je in voor Black Friday deals!
NIEUW IN DE SALES
Winkelmandje

INSCHRIJVEN

Nog geen account?