Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Wave schaar, de beste schaar om mee te snoeien

Wave plantenschaar

Wilt u uw aquariumplanten snoeien of bijknippen? Met een Wave schaar kunt u precies dat doen! Hoewel hun gebogen ontwerp ongebruikelijk is voor een schaar, heeft het belangrijke voordelen. Niet alle scharen kunnen doen wat deze schaar wel kan.

Waarom worden ze Wave schaar genoemd?

Elk ontwerp heeft een doel, zo ook het golfontwerp van deze Wave schaar. De schaar geeft je een prettige ergonomische grip. Het resultaat is dat u beter kunt snoeien om de perfecte trim te krijgen. Golf is “Wave” in het Engels en daaraan dankt deze aquarium schaar zijn naam.

Aquariumschaar Wave 30 CM

De wave scissors van AquaTools zijn kwalitatief erg goed.

Waar wordt de Wave schaar voor gebruikt?

Alle liefhebbers van aquascaping besteden speciale aandacht aan hun grondplanten. Kleine versieringen en vormen geven iets extra’s aan de uitstraling van het aquarium. Met een golfschaar kun je mooi en precies de lage planten snoeien. Deze schaar kan zowel tapijtplanten met een lage hoek knippen als andere planten snoeien. Dit is mogelijk dankzij hun gebogen snijblad en scherpe randen.

  1. Gebruikt het bijsnijden van planten met een lage hoek;
  2. Scherpe en gebogen snijbladen maken de schaar tot een veelzijdige aanvulling op elke gereedschapskist

Hoe deze golf schaar te gebruiken

Er is weinig verschil tussen Wave schaar en gewone schaar als het gaat om het handvat. De scharen lijken in veel opzichten op elkaar, maar met Wave Scissors kun je vanwege hun vorm preciezer snoeien.

Wanneer moet je de Wave schaar gebruiken?

U kunt dit type schaar in vrijwel elke situatie gebruiken. Hoewel ze voornamelijk worden gebruikt voor het knippen van tapijt of grondplanten, kunnen ze ook doen wat de meeste andere scharen al kunnen: knippen en het snoeien van planten.

Wave plantenschaar

De golvende vorm is duidelijk te zien

Voordelen en nut van de Wave scissor

  • Wave scharen worden voornamelijk gebruikt om grondplanten bij te knippen;
  • Ze hebben een ergonomische grip voor grotere precisie;
  • Makkelijk te gebruiken, wel even oefenen;
  • Een goed hulpmiddel voor elke liefhebber van Aquascape.

Met andere woorden: als je opzoek bent naar een schaar waarmee je goed kunt snoeien en moeilijk bereikbare plekken wilt bereiken? Dan is deze schaar met golvende vorm gereedschap dat niet kan ontbreken.