Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Aquarium pincet: wat heb je nodig?

One bent kromme pincet aquarium gereedschap

Aquariumpincetten zijn een belangrijk hulpmiddel voor elke aquariumbezitter. Hiermee kun je makkelijk en precies decoraties, planten, voedsel en nog veel meer plaatsen of verplaatsen. De meeste Aquascape pincetten hebben een ergonomisch ontwerp waardoor ze comfortabel in de hand liggen, zonder enig ongemak.

Afhankelijk van wat je moet doen en hoe diep je aquarium is, kun je kiezen uit vele soorten en maten aan pincetten. Bij het kiezen van de perfecte pincet voor het aquarium moet je met de volgende zaken rekening houden:

  • Wat is de diepte van je aquarium?
  • Welke items ga je plaatsen of verplaatsen?
  • Waarvoor wordt de pincet gebruikt?
recht aquarium pincet

Aquariumpincet van Hobby

Vele soorten en lengtes van pincetten

Van kleine pincetten tot lange pincetten, van dunne pincetten tot brede pincetten: er zijn vele maten pincetten waaruit je kunt kiezen. Deze variëren meestal van 30 cm, 40 cm en 60 cm. Als je nauwkeurig moet zijn bij het plaatsen van items in je aquarium, zijn lange dunne pincetten perfect om de spullen op te pakken. Op deze manier kun je planten en decoraties op moeilijk bereikbare plaatsen krijgen.

De vorm van de pincet is belangrijk

Behalve verschillende lengtes zijn er ook verschillende vormen. Pincetten kunnen recht of gebogen zijn. Met een recht pincet kun je zonder veel kracht planten in het aquarium zetten terwijl de planten veilig in de punt van de pincet zitten. Bij het plaatsen van je planten en decoraties kun je met een gebogen pincet de grind- of grondlaag over de plantwortel verplaatsen.

Vergelijking van rechte en gebogen pincetten

De beste pincetten zijn van AquaTools

Met een gebogen pincet kun je moeilijk bereikbare plekken zoals bij schuilmogelijkheden of hoeken bereiken of items tussen andere decoraties plaatsen. Op deze manier kun je tijd en energie besparen in vergelijking met de rechte pincetten. Tijdens het gebruik met een gebogen pincet krijg je ook goed zicht op bijvoorbeeld plantenwortels. Op deze manier kun je precies zien waar je het item wil plaatsen. Je kunt ook voor een combi-pakket gaan, zodat je zowel een rechte als een gebogen pincet hebt.

De speciale punt van een gebogen pincet

De punt van het pincet kan ook anders zijn. Meestal zijn de pincetuiteinden plat of gekarteld. Door de gekartelde uiteinden heb je meer grip op planten en andere voorwerpen. Dit is handig wanneer je wat meer kracht moet gebruiken dan normaal.

Een plat pincet zorgt voor een zachtere hantering van aquariumartikelen zonder bijvoorbeeld de plant te beschadigen.

Waarom zijn pincetten nodig?

  • Rechte pincetten zijn een goed hulpmiddel voor algemeen gebruik;
  • Gebogen pincetten geven u alle precisie die u nodig heeft;
  • Met een gekarteld blad van een pincet houdt u uw spullen beter vast;
  • Pincetten zijn er tussen 30 cm en 60 cm.