Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

De Spring schaar maakt precies snoeien gemakkelijk

Spring scissor curved

Heeft u veel planten om te snoeien? Maakt u vaak veel herhaalde bewegingen tijdens het snoeien van planten? Dan heb je een zogeheten Spring schaar nodig. Deze scharen voldoen aan eisen die andere aquascape scharen kunnen.

Luxe set veerschaar en pincet

Spring scissors zijn er ook in een set

Waarom heten ze Spring schaar of Spring scissors?

Er is één ontwerpkeuze die de veerschaar scheidt van hun schaar-neven. En die ontwerpkeuze is hun veermechanisme. Als u een normale schaar gebruikt, moet u de schaar handmatig openen en sluiten om de knipbeweging te krijgen die u nodig hebt. Met de veerschaar druk je het gripblad eenvoudig aan en het knippen gaat vanzelf. De vering neemt het over.

Dat gebeurt met de zogeheten “springy strips” ofwel in het Nederlands “verende strips”. Het heeft dus niets met de lente te maken! Als u vervolgens klaar bent met knippen, verlaagt u eenvoudig de druk op de schaar, en de bladen veren terug in hun normale vorm.

Wanneer moet u de Veer schaar gebruiken

Voor elke taak is er een passend stuk gereedschap. Verende scharen worden het meeste gebruikt voor taken die meerdere vergelijkbare snijbewegingen vereisen. En dankzij hun compacte ontwerp wordt uw hand niet zo snel moe als wanneer u een gewone schaar vasthoudt en gebruikt.

Wil je precies kunnen snoeien? Je kunt dat gemakkelijk doen dankzij de manier waarop deze schaar in je hand past. Door hun kleinere formaat hebben ze alle wendbaarheid die nodig is.

Veer schaar (spring scissor)

Veer schaar van AquaTools heeft de meeste kwaliteit

Hoe verhoudt de Spring schaar zich tot andere scharen

Als je de veerschaar bekijkt en vergelijkt met een normale schaar, dan zal je veel verschillen zien. Ten eerste is dit de vorm. Terwijl de meeste scharen 2 handvatten hebben die je opent en sluit om dingen te knippen, wordt de veerschaar in plaats daarvan ingedrukt om planten te knippen. Dit kleine verschil heeft een voordeel in de vorm van minder vermoeidheid bij langdurig knippen en een hogere precisie bij het snoeien van de aquariumplanten.

Voordelen van de veerschaar?

Al met al geeft de spring scissor of veerschaar de volgende voordelen:

  • Gemaakt voor het precies trimmen en snijden van aquariumplanten;
  • Ontworpen met een speciaal veersysteem waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn;
  • Door de compacte vorm van de schaar ligt deze prettig in de hand;
  • Wordt gebruikt wanneer u meerdere vergelijkbare snijbewegingen moet maken.