Tropische vissen geven de voorkeur aan een relatief hoge watertemperatuur. Afhankelijk van het soort vissen dat je hebt, moet deze doorgaans tussen de 22 en 30 graden liggen. Aquarium verwarming is dan ook noodzakelijk. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van aquariumverwarming?

Belangrijk om op te letten bij het kopen van aquariumverwarming is de hoeveelheid watt. Je kunt beter iets meer watt hebben dan je daadwerkelijk nodig hebt om te zorgen dat je nooit te weinig hebt. Natuurlijk wil je ook een zuinige verwarming; je zit natuurlijk niet te wachten op torenhoge energierekeningen!

Verwarming en een goede thermometer

Met alleen aquariumverwarming ben je er nog niet. Zelfs al staat de verwarming op de juiste temperatuur ingesteld, dan nog kunnen externe invloeden de watertemperatuur beinvloeden. Denk bijvoorbeeld aan die zomerdagen waarop de temperatuur in huis hoog oploopt. Aan de andere kant kan de temperatuur ook snel dalen, niet alleen in de winter maar ook als je bijvoorbeeld een waterverversing doet met koud water. Dit moet je goed in de gaten houden. Zorg dus ook altijd voor een goede aquarium thermometer!