Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Aquarium schaar, voor knippen en snoeien

Veerschaar recht aquascape

Er zijn veel tools die een goede aquascaper nodig heeft. Deze variëren van scharen tot pincetten, filtersponzen en pijpreinigers. Geen van deze kan echter tippen aan de kracht van een goede aquarium schaar. Deze zijn er in verschillende vormen, maten en lengtes, en ze hebben allemaal een eigen doel.

Waarom is een aquarium schaar nodig?

Een schaar is nodig wanneer iets precies geknipt moet worden, zonder de planten onnodig te beschadigen. Dit kan een simpele snoei zijn, een kleine knip of zelfs een snoei. Als deze tijd aanbreekt, heb je een scherpe aquariumschaar nodig om de klus te klaren. Het is belangrijk om de juiste soort schaar te kiezen, om het werk voor uzelf gemakkelijker te maken.

Welke soorten aquarium scharen zijn er?

Het is handig om te proberen het type schaar af te stemmen met de klus die gedaan moet worden. Moet er rigoureus gesnoeid worden of bijgeknipt worden voor aquascaping? Dit zijn de verschillende aquarium scharen:

Schaar recht aqua tools

Rechte aquarium schaar

Rechte schaar. Deze aquarium schaar is uw dagelijkse aquariumschaar. Multifunctioneel en zeer duurzaam. Ze komen altijd van pas en zijn eigenlijk onmisbaar voor mensen met een aquarium.

Gebogen aquariumschaar

Schaar met kromming

Gebogen schaar. Met dit type schaar kunt u die moeilijke schuine sneden uitvoeren waar andere scharen moeite mee hebben.

De gebogen punt maakt het een goede optie voor het snoeien of snijden van planten, omdat ze gemakkelijk onder de bladeren kunnen komen en onder elke gewenste hoek een zuivere snede maken.

Wave plantenschaar

Wave scissors

Wave-schaar. Met deze aquarium schaar kunt u zonder veel moeite die bossige planten op de bodem van het aquarium trimmen.

Er zit een buiging in het middelpunt van deze schaar en ze hebben een gebogen punt. Zo kunt u altijd zien wat u gaat knippen.

Nude scissor. Nude scissor lijken op een wave schaar maar hebben een scherpe hoek in plaats van een kromming in het middelpunt van de schaar. Hierdoor hebben ze makkelijker toegang tot weggestopte planten die moeten worden gesnoeid.

Spring scissor curved

Spring scissors

Veer schaar. De veerschaar is gemaakt met een handig veersysteem waarmee zonder veel kracht, wel krachtig geknipt kan worden. Je drukt gewoon op de schaar en laat los.

Door de vering gaat het knippen bijzonder soepel. Hierdoor kunnen meerdere kleine soortgelijke sneden gemakkelijk gemaakt worden.

Voordelen van aquariumscharen

  • Zijn gemaakt van aquariumveilig roestvrij staal
  • Snoeien kan gemakkelijk;
  • Door de scherpe sneden met minimale beschadiging aan de planten;
  • Afhankelijk van het onderhoud is er een type schaar beschikbaar.

Alle scharen zijn gemaakt van roestvrij staal dat uw aquariumwater schoon houdt. Houd bij het selecteren van uw schaar rekening met de taken die u moet doen.