Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Aquarium schaar, voor knippen en snoeien

Veerschaar recht aquascape

Er zijn veel tools die een goede aquascaper nodig heeft. Deze variëren van scharen tot pincetten, filtersponzen en pijpreinigers. Geen van deze kan echter tippen aan de kracht van een goede aquarium schaar. Deze zijn er in verschillende vormen, maten en lengtes, en ze hebben allemaal een eigen doel.

Waarom is een aquarium schaar nodig?

Een schaar is nodig wanneer iets precies geknipt moet worden, zonder de planten onnodig te beschadigen. Dit kan een simpele snoei zijn, een kleine knip of zelfs een snoei. Als deze tijd aanbreekt, heb je een scherpe aquariumschaar nodig om de klus te klaren. Het is belangrijk om de juiste soort schaar te kiezen, om het werk voor uzelf gemakkelijker te maken.

Welke soorten aquarium scharen zijn er?

Het is handig om te proberen het type schaar af te stemmen met de klus die gedaan moet worden. Moet er rigoureus gesnoeid worden of bijgeknipt worden voor aquascaping? Dit zijn de verschillende aquarium scharen:

Schaar recht aqua tools

Rechte aquarium schaar

Rechte schaar. Deze aquarium schaar is uw dagelijkse aquariumschaar. Multifunctioneel en zeer duurzaam. Ze komen altijd van pas en zijn eigenlijk onmisbaar voor mensen met een aquarium.

Gebogen aquariumschaar

Schaar met kromming

Gebogen schaar. Met dit type schaar kunt u die moeilijke schuine sneden uitvoeren waar andere scharen moeite mee hebben.

De gebogen punt maakt het een goede optie voor het snoeien of snijden van planten, omdat ze gemakkelijk onder de bladeren kunnen komen en onder elke gewenste hoek een zuivere snede maken.

Wave plantenschaar

Wave scissors

Wave-schaar. Met deze aquarium schaar kunt u zonder veel moeite die bossige planten op de bodem van het aquarium trimmen.

Er zit een buiging in het middelpunt van deze schaar en ze hebben een gebogen punt. Zo kunt u altijd zien wat u gaat knippen.

Nude scissor. Nude scissor lijken op een wave schaar maar hebben een scherpe hoek in plaats van een kromming in het middelpunt van de schaar. Hierdoor hebben ze makkelijker toegang tot weggestopte planten die moeten worden gesnoeid.

Spring scissor curved

Spring scissors

Veer schaar. De veerschaar is gemaakt met een handig veersysteem waarmee zonder veel kracht, wel krachtig geknipt kan worden. Je drukt gewoon op de schaar en laat los.

Door de vering gaat het knippen bijzonder soepel. Hierdoor kunnen meerdere kleine soortgelijke sneden gemakkelijk gemaakt worden.

Voordelen van aquariumscharen

  • Zijn gemaakt van aquariumveilig roestvrij staal
  • Snoeien kan gemakkelijk;
  • Door de scherpe sneden met minimale beschadiging aan de planten;
  • Afhankelijk van het onderhoud is er een type schaar beschikbaar.

Alle scharen zijn gemaakt van roestvrij staal dat uw aquariumwater schoon houdt. Houd bij het selecteren van uw schaar rekening met de taken die u moet doen.

Meest gestelde vragen over aquarium schaar

Is een aquariumschaar nodig?

Een schaar is nodig als iets precies moet worden gesneden, zonder de planten onnodig te beschadigen. Dit kan een eenvoudige snoei zijn, een kleine snoeibeurt of zelfs een grote snoeibeurt.

Wat voor soort aquariumscharen zijn er?

Je hebt veel soorten aquariumscharen: rechte schaar, gebogen schaar, wave schaar, nude schaar en veerschaar.

Waarvoor worden rechte aquariumscharen gebruikt?

Een rechte schaar is je dagelijkse aquariumschaar. Het is multifunctioneel en zeer duurzaam. Ze komen altijd van pas.

Waarvoor wordt een gebogen schaar gebruikt?

Met een gebogen schaar kun je die moeilijke plekjes in je aquarium bereiken. De gebogen punt maakt het een goede optie voor het snoeien of knippen van planten.

Waarvoor wordt een wave schaar gebruikt?

Met de wave schaar kun je zonder veel moeite de bossige planten op de bodem van het aquarium knippen. Er is een golf in het midden van deze schaar en ze hebben een gebogen punt.

Waarvoor wordt een nude schaar gebruikt?

en nude schaar lijkt op een wave schaar, maar heeft een scherpe hoek in plaats van een kromming in het midden van de schaar. Dit geeft ze gemakkelijker toegang tot weggestopte planten die gesnoeid moeten worden.

Waarvoor wordt een veerschaar gebruikt?

Veerscharen zijn gemaakt met een handig veersysteem dat knippen zonder veel kracht mogelijk maakt. De veer zal willen uitzetten wanneer deze wordt samengedrukt en hierdoor kan de veerschaar zonder veel moeite worden gebruikt.

Mag je een noraml schaar gebruiken in een aquarium?

Je mag geen normale schaar gebruiken bij het knippen van aquariumplanten. Ze zijn misschien niet waterbestendig en kan giftige stoffen achterlaten.

Heb je een specifieke schaar nodig voor elke klus?

Hoewel je elke aquariumschaar voor elke klus kunt gebruiken, is het echt aan te raden om gereedschap te gebruiken dat ontworpen is om die rol te vervullen. Het is belangrijk om het juiste type schaar te kiezen om het werk voor jezelf gemakkelijker te maken.