Aquarium vissen, Visziekten

Witte stip herkennen, behandelen en voorkomen

hs-aqua-unicell-150-ml-int

Het onderhouden van een heel aquarium is af en toe een hele klus. Wanneer er vervolgens een visziekte in het aquarium heerst, dan is dat best even slikken. Zeker wanneer het witte stip is, een van de meest voorkomende en meest besmettelijke ziektes. Het is dan belangrijk dat je snel aan de slag gaat omdat de ziekte anders overslaat naar alle andere aquariumvissen.

Aquarium visziektes: witte stip herkennen

Witte stip is te herkennen aan de witte stippen die op de aquariumvissen te zien zijn, vaak bij de vinnen of de staart van de vissen. In de meeste gevallen wordt de aquariumvis ook mager en begint deze te schuren tegen de decoratie, planten of de bodem van het aquarium. Laat de huid van de aquariumvissen los? Dan is de kans groot dat witte stip bezig is aan een opmars. Je kunt dan het beste alvast beginnen met preventieve algemene medicatie voor het aquarium. Dit verhoogt de weerstand van de aquariumvissen. Blijf de aquariumvissen goed in de gaten houden om te kijken of het echt witte stip is – duidelijk te zien aan de witte vlekjes en het schuren tegen objecten.

Wat te doen bij witte stip in het aquarium?

Wanneer het inderdaad witte stip is, haal je de besmette aquariumvissen uit de bak en zet je deze apart in een aquarium zonder koolstof in het filter (dit breekt de medicatie namelijk af). Verhoog de temperatuur in de bak en blijf het water verversen, maar pas een aantal dagen nadat je Ichtocell toegediend hebt aan het aquariumwater. Dit is een speciaal medicijn dat ontwikkeld is om deze visziekte aan te pakken. Blijf ook nog even doorgaan met de doseringen wanneer er niets meer te zien is, je wilt namelijk niet dat de ziekte terugkomt. De ziekte is doorgaans na acht dagen verdwenen wanneer je deze ziekte behandelt met Ichtocell.

witte stip

Ichtocell is een speciaal middel voor het behandelen van witte stip.

Witte stip voorkomen

Witte stip is een van die visziektes die je beter kunt voorkomen. Hoe je dat doet? Ten eerste is het belangrijk de aquarium waterwaarden goed in de gaten te houden. Deze visziekte ontwikkelt zich namelijk vooral in aquaria waar problemen zijn met de waterwaarden, met name met de pH-waarde. Zorg ervoor dat de waterwaardes zo snel mogelijk op peil zijn.

Meest gestelde vragen over witte stip

Hoe herken je witte stippenziekte

Witte stip is te herkennen aan witte stippen die te zien zijn op je aquariumvissen. Hoewel ze overal op je vis kunnen verschijnen, zie je ze meestal rond de vinnen en staart van de vis.

Witte stippen op vissen

Witte stippen op een vis kunnen een teken zijn van witte stippenziekte. Je moet snel handelen als dit het geval is. Isoleer de besmette vis en start de medische behandeling.

Witte stip-medicijn

Ichtocell is een speciaal medicijn voor de behandeling van witte stip-ziekte. Dit medicijn is ontwikkeld om de witte stippenziekte te bestrijden.

Witte stippen in aquarium

r kunnen vele redenen zijn voor witte stippen in je aquarium. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste diagnose krijgt. Afhankelijk daarvan kun je daarnaar handelen en je vissen gezond houden.

Witte stippenziekte in het aquarium

Witte stippenziekte in het aquarium is een recent ontdekte visziekte. Het wordt veroorzaakt door een parasiet genaamd Ichyophthirius multifilis.

Hoe Witte stippenziekte te genezen

Als je zeker weet dat je vissen witte stippen hebben, isoleer je de zieke vis(sen) uit je aquarium.

Wat te doen als je witte vlekken op je aquariumvissen ziet

Als je witte stippen op je vissen ziet, plaats ze dan zo snel mogelijk in een apart aquarium om de schade bij andere vissen te beperken. Start daarna een medische behandeling.

Zo voorkom je witte vlekkenziekte in je aquarium

Houd de aquariumwaterwaarden goed in de gaten. Witte stippen ontstaan meestal in aquaria waar de pH-waarde slecht is.

Is Witte stipziekte te voorkomen

Witte stip is één van die visziektes die voorkomen kan worden. Houd je aquarium schoon en ververs regelmatig het water. Dit zijn enkele van de stappen om de ziekte te voorkomen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related Posts