Aquarium onderhoud

Maak het onderhouden van je aquarium gemakkelijk!

Gemakkelijk uw aquarium onderhouden

Om goed voor uw aquarium te zorgen en het leven van uzelf en uw vissen aangenamer te maken, zijn er een paar handige accessoires op de markt. Deze zijn de moeite waard om te kopen.

Het merk dat het meeste voorziet in accessoires voor het aquarium is genaamd Eheim. Onderaan dit artikel staan daarom de beste aquarium hulpmiddelen van Eheim op een rijtje. Maar laten we beginnen bij het begin.

Welke aquarium accessoires zijn onmisbaar?

Een aantal accessoires zijn onmisbaar met een aquarium. Zie het als de basisbenodigdheden voor het aquarium. Dat gaat om:

  • Een schone emmer – om alleen te gebruiken voor uw aquarium en niet voor andere reinigingsdoeleinden;
  • Spons of glasschraper – Ook alleen voor het gebruik in het aquarium. Zoals de Rapid Cleaner en Bravo Spons;
  • Aquarium slang – Minimaal 2 m lang, 15 – 20 mm diameter, voor gedeeltelijk water verversing;
  • Visnet – Gebruik een fijnmazig visnet voor het plaatsen of verwijderen van vissen of uitfilteren van dood materiaal;
  • Thermometer – Gebruik een goede maar dunne thermometer voor het meten van de temperatuur in het aquarium;
  • De belangrijkste watertestproducten – Zodat u periodiek uw waterwaarden kunt testen. Gebruik bijvoorbeeld deze kwaliteit test strips.

Welke producten maken onderhoud gemakkelijk?

Zoals in de inleiding al werd aangegeven, heeft Eheim een hele reeks met aquarium benodigdheden die het leven gemakkelijker maken. En dan voor het onderhoud van het aquarium, of het schoonmaken van het aquarium. Onderstaand zijn deze spullen op een rijtje gezet.

EHEIM autofeeder / TWINfeeder

EHEIM autofeederEHEIM TWINfeeder

De EHEIM visvoer automaten zijn er in twee soorten: De Voederautomaat 3581 en de Voederautomaat Twin. voer uw vissen met verschillende soorten voedsel, de juiste hoeveelheid op het juiste moment. Je kunt het programmeren zoals je wilt. Dus zonder zorgen op vakantie.

-> Bekijk hier alle voederapparaten.

EHEIM luchtpomp

EHEIM luchtpomp

De EHEIM luchtpompen – De ultrastille luchtpomp, om extra zuurstof aan het aquariumwater te geven. Je kan zelf de luchtstroom en de bel vorm zelf regelen. Er zijn drie formaten.

-> Bekijk hier alle luchtpompen.

EHEIM bodemreinigingsset

EHEIM grindreinigingsset

De EHEIM Bodemreinigersset kan worden gebruikt voor zowel het reinigen van het grind als het verversen van aquariumwater. De geïntegreerde aanzuighulp betekent dat u niet zelf hoeft aan te zuigen. De Quick-Stop onderbreekt de waterstroom onmiddellijk. De afgeronde randen van het aanzuigstuk zorgt ervoor dat u goed bij de hoeken kunt.

-> Bekijk hier alle bodemreinigers.

EHEIM Quick Vac pro

EHEIM Quick VacproEHEIM Quick Vacpro

De EHEIM Elektrische vuilzuiger werkt op batterijen en werkt perfect om het grind grondig te reinigen, zonder het te verstoren. Het product is volledig onderdompelbaar en te gebruiken tot 60 cm diep. Deze is hiermee ook effectief in diepe aquaria. De gemakkelijk verwijderbare filtercontainer verzamelt vuil en laat het water onmiddellijk terug stromen in het aquarium.

-> Bekijk hier alle bodemreinigers.

EHEIM Rapid Cleaner

EHEIM Rapid CleanerEHEIM powerCleaner

De Eheim Rapid Cleaner is een populair product. Aquarium ruiten worden door deze aquarium scraper snel en eenvoudig gereinigd. Zonder krassen op de ruit. Zelfs de meest hardnekkige vlekken zoals groene vlek- of borstelalgen worden moeiteloos verwijderd. Ook verkrijgbaar met extra opzetstukken zoals de reinigingspons, hoekspons en draadalg opzetstuk.

-> Bekijk hier alle producten om uw ruiten schoon te maken

EHEIM skimmer

EHEIM skim350EHEIM skim350

De Eheim Skimmer is erg handig. In bijna elk aquarium vormt zich een laag van micro-organismen, stof, oliën en voedingsvetten. Met de EHEIM skimmer oppervlakteafschuimer kunt u efficiënt deze laag elimineren. Hierdoor krijgt u een glas helder wateroppervlak en meer zuurstof in het water.

EHEIM miniUP

EHEIM miniUP

Mini-binnenfilter voor nano-aquaria van 25 tot 30 l. Hij is klein en levert uitstekende prestaties en is eenvoudig met afzuiging op de tank te bevestigen . Het filter zuigt het water door ventilatieopeningen heen, voert het door de filterspons en leidt het verder omhoog, schoongemaakt en terug in de tank. U kunt ook een afvoerslang toevoegen om de richting van uitstroom in te stellen .

-> Bekijk hier alle binnenfilters.