Manaus Aquarium medicatie vissen

Manaus Aquarium bij zieke vissen

Manaus Aquarium is een producent van verschillende medicaties. Deze medicaties zijn in het laboratorium na zorgvuldig testen tot stand gekomen en worden gebruikt om zieke vissen beter te maken. Wanneer de aquariumvissen vreemde trekjes vertonen, zoals een dikkere buik of atypisch gedrag in de bak, is het belangrijk dat je snel handelt. Je wilt besmetting van de andere bewoners voorkomen, en je wilt niet dat een zieke aquariumvis onnodig lang moet lijden.

Daarom is het goed om eens te kijken naar de Manaus Aquarium producten die gebruikt worden bij visziekten. De meest bekende varianten zijn Trichosal en Octocil.

Visziekten voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. De juiste voeding, regelmatige controle van de waterwaardes en goed filteren helpt jouw aquariumbewoners. Wanneer je hier Diploral aan toevoegt, weet je zeker dat je de aquariumbewoners de beste kaarten gegeven hebt. Het is een preventief middel dat ziektes tegengaat, maar ook groei bevordert door de juiste sporenelementen en vitamines toe te dienen. Het is vooral geschikt voor jonge vissen om deformaties tegen te gaan.

Hebben de vissen al vlekken rond de mond, rode zweren en een gezwollen buik? Dan is de kans groot dat zij een schimmelinfectie hebben, of een huidparasiet hebben. In dat geval is Trichosal een middel dat je zeker in huis wilt hebben. Dit is goed tegen:

  • Schimmelinfecties;
  • Huidparasieten;
  • Bacteriële infecties.

Ook dit middel is preventief te gebruiken.

Darmbesmetting bij aquariumvissen bestrijden

Darmbesmetting is een nare aandoening bij aquariumvissen. Het komt erop neer dat er bacteriën in de darmen van de aquariumvissen aanwezig zijn (meestal bij discusvissen en scalaren) die de voedingstoffen opeten. Er ontstaan dan nare infecties in de darmen van de vissen. Octocil dringt in het bloed van de vis door, zodat de bacteriën effectief bestreden kunnen worden. Ook dit middel is preventief te gebruiken. Heb je dit product gebruikt, dan is het slim om een waterverversing te beginnen en Diploral te gebruiken om ook de laatste problemen uit het aquarium te verwijderen zodat alle bewoners weer sterk en gezond zijn.

Winkelmandje

INSCHRIJVEN

Nog geen account?