Aquarium techniek, Aquariumfilter, Filtermateriaal Aquarium

Juwel Bioflow filterpatronen: voor een optimale filtering

detail_juwel_aquarium_bioflow_one_1(15)-l

Een filter in het aquariumwater is van groot belang. Zonder aquariumfilter wordt het immers een gevaarlijke leefomgeving voor de aquariumvissen. Een filter zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen en het afval uit het water gefilterd worden. Dit zorgt niet alleen voor een betere waterkwaliteit, maar ook dat algen minder kans krijgen. Het water is simpelweg te schoon voor algengroei. Dat heeft uiteraard ook te maken met een goede balans te maken. Maar een biologisch filter zoals de Juwel Bioflow en de Juwel Bioflow One moet je niet té vaak schoonmaken. Het is juist de bedoeling dat de bacteriën in het filter aan het werk kunnen om het water zo schoon mogelijk te maken. Daarvoor heb je wel Juwel Bioflow filterpatronen nodig die gemaakt zijn voor jouw Juwel filter.

Hoe ziet jouw Juwel binnenfilter eruit?

Een Juwel aquariumfilter is zo goed als de opbouw van het filter opgezet is. Het is verstandig om de meest grove filtermaterialen altijd aan de kant van het aquariumwater te hebben. De fijnste Juwel Bioflow filterpatronen wil je aan de achterkant van het filtermechanisme. Op die manier kunnen de grove watten de meest grote vuildeeltjes opvangen. Zo voorkom je dat de fijne spons of de koolstof spons vervuilt raakt. Je weet dan niet alleen dat het water goed gezuiverd wordt, maar ook dat de filterpatronen langere tijd optimaal werken.

Filterpatronen vervangen

Aangezien de filterwatten de meeste onzuiverheden verwijderen, moeten deze filterpatronen eens per week vervangen worden. Een koolstof spons heeft daarentegen veel minder te doen. De Juwel filter koolstof spons vervang je daarom eens in de vier tot zes weken. Maak je gebruik van een Bioplus Coarse Bioflow in jouw Juwel binnenfilter? Deze kun je beter met rust laten omdat hier de bacteriën aan het werk zijn. Deze sponzen worden eens per drie tot zes maanden schoongemaakt met warm water of vervangen wanneer ze beschadigd zijn. Gebruik je er meerdere? Zorg er dan voor dat de sponsen een voor een gereinigd of verwisseld worden om het evenwicht minder te verstoren.

Related Posts