Aquarium techniek, Aquariumfilter, Filtermateriaal Aquarium

Aquatlantis Easy Box filterpatroon – De beste zuivering van aquariumwater

AQUATLANTIS EASYBOX CLEAN WATER XS

Maak je periodiek je aquarium schoon? Meet je regelmatig de waterwaarden? En geef je de juiste plantenvoeding en het juiste vissenvoer? Top, je bent al goed op weg! Maar je bent er nog niet. Schadelijke afvalstoffen moeten uit het water gezuiverd worden. Alleen dan kun je jouw aquariumbewoners de beste waterkwaliteit bieden. En geniet jij van een mooi aquarium met helder water! De Aquatlantis Easy Box is een zeer gebruiksvriendelijk aquariumfilter. De verschillende filterpatronen zorgen voor een optimale zuivering. Schadelijke stoffen worden geneutraliseerd. Dat wil zeggen dat er een minimale hoeveelheid afvalstoffen in het aquariumwater achterblijft. Maar alleen zo’n filter plaatsen is niet voldoende. Je moet het Aquatlantis Easy Box filterpatroon met regelmaat vervangen. Alleen op die manier ben je verzekerd van een optimale werking.

Wanneer het Aquatlantis Easy Box filterpatroon vervangen?

Een filterpatroon te vaak vervangen is niet verstandig. Dat zorgt alleen maar voor extra werk en onnodige uitgaven. Maar het niet tijdig vervangen van het Aquatlantis Easy Box filterpatroon heeft zeer schadelijke gevolgen. Wanneer de filters ‘verzadigd’ zijn of door slijtage te veel stoffen doorlaten, werkt het Aquatlantis filter namelijk niet meer optimaal. Doorgaans houdt men een periode van vier tot zes weken aan. Daarna moet bij het Aquatlantis Easy Box Cleanwater filterpatroon vervangen worden.

Het is dan ook verstandig om na vier weken in elk geval de werking van het filter in de gaten te houden.

Tip: Noteer op je kalender wanneer je filterpatronen vervangt. Of zet een herinnering in je agenda!

Wil je zeker weten dat je altijd op tijd in kunt grijpen? Zorg er dan voor dat je nieuwe filterpatronen voor de Aquatlantis Easy Box klaar hebt liggen. Zo kun je direct de patronen kunt vervangen wanneer het daar tijd voor is.

De opbouw van de filterpatronen

De Easy Box gebruikt vaak een wattenpatroon als eerste filter om de fijne vuildeeltjes op te vangen. Dit filter raakvervang je idealiter wekelijks, omdat deze als eerste verstopt raakt. Ook kan het Easy Box fijne filterpatroon gebruikt worden als een voorfilter. Uiteraard kunnen er verschillende andere filters toegevoegd worden aan de Easy Box. Op die manier kun je optimaal inspelen op de eisen van jouw aquariumvissen en planten.

Aquatlantis Easy Box wattenpatroon