Aquariumvissen zijn allemaal anders. Het is dan ook slim om eerst te kijken wat een soort nodig heeft voor je vissen gaat kopen. 

Aquariumvissen en watertemperatuur

De ideale watertemperatuur van tropische vissen ligt tussen de 19 en 30 graden. Maar de ene vis wil een warmere bak dan de andere. Zo moet de temperatuur voor cichliden tussen de 23 en 28 graden liggen. Voor discusvissen daarentegen, moet het minimaal 27 graden zijn, en liever nog 30 graden! Dit moet je goed in de gaten houden, dus een goede thermometer is noodzakelijk.

Aquariumvissen en visvoer

Discusvissen voer je doorgaans niet hetzelfde als goudvissen. En bodemvissen zoals meervallen hebben ook weer behoefte aan ander visvoer. Het beste is om de voeding zoveel mogelijk af te stemmen op wat de vissen in de natuur eten.

Aquariumvissen en andere vissoorten

Je kunt niet zomaar allerlei vissoorten bij elkaar in een aquarium gooien. Je moet wel zeker weten dat die soorten elkaar wel kunnen verdragen. Anders loop je het risico dat de ene soort de andere opeet. Of dat ze met elkaar gaan vechten, met alle gevolgen van dien. Bij je aquariumspeciaalzaak kunnen ze je meestal wel vertellen welke soorten goed bij elkaar passen.