Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Aquariumset kopen? Hieruit kun je kiezen.

Aquascape tools gereedschap scharen en pincet

Soms heb je twee of meer gereedschappen nodig om een ​​klus te klaren. Dit kan het snoeien van een mos zijn, of het knippen van plantenstengels. Of gewoon uw dromen voor Aquascape waarmaken. Hier is waar de aquariumset u kan helpen.

Wat is een aquariumset?

Een aquariumset is een combinatie van twee of meer gereedschappen in één doos of hoes. Op deze manier houdt u de belangrijkste tools bij elkaar in één aquariumset.

Wat zit er meestal in de aquariumset?

Hoewel er meerdere combinaties van gereedschappen in één aquariumset zijn, zie je vaak één type pincet en één type schaar in een hoes. Er zijn meerdere soorten pincetten en scharen, en ze hebben allemaal een nut. Daarom zijn er meerdere aquariumsets te kopen.

Gebogen aquariumschaar

Schaar met gebogen knipblad voor extra precisie

Schaar in een aquariumset

Er zijn veel soorten aquariumscharen. Ze hebben allemaal een doel en worden voor verschillende dingen gebruikt.

Rechte schaar. Deze schaar is uw dagelijkse aquariumschaar. Het is een goed afgeronde schaar waarmee je het meeste kunt doen wat normaal gesproken nodig is. Vooral populair voor het afknippen van stengels.

Gebogen schaar. Met dit type schaar kunt u die moeilijke schuine sneden uitvoeren die met een rechte schaar lastig te knippen zijn. Met hun gebogen punt kunnen ze op moeilijk bereikbare plaatsen komen en kunnen ze die mooie schuine sneden maken.

Wave schaar. Met deze schaar kunt u zonder veel moeite mossen en lage bodemplanten snoeien. Hierdoor krijg je die mooie volle mosbollen of javavarens.

Nude scissors. Deze scharen lijken erg op de golfscharen, alleen hebben ze een scherpe hoek in plaats van een kromming in het middelpunt van de schaar. Hierdoor kunnen ze in verborgen of onbereikbare gaten komen.

Veer schaar. De veerschaar is gemaakt met een handig veersysteem waarmee de bladen zelfstandig naar hun originele positie terugkeren. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te gebruiken voor langere tijd. Zonder dat handen moe worden maar met het voordeel dat erg precies gesnoeid kan worden.

Alle aquariumsets zijn hier te vinden.

Pincet in een aquariumset

Pincet krom

De gebogen pincet is handig om planten goed beet te pakken

Bij de meeste aquariumsets wordt ook een pincet meegeleverd zodat je een multifunctionele set hebt. Net als bijeen schaar zijn aquariumpincetten er in meerdere soorten.

Rechte pincet. Dit type pincet is heel gebruikelijk en zijn een veelzijdig hulpmiddel voor het plaatsen van planten, decoraties, visvoer of het verwijderen van rotzooi in het aquarium.

Gebogen pincet. Dit type pincet heeft aan de bovenkant een kleine ronding. Hierdoor kunt u altijd precies zien wat u aan het doen bent, en kunt u ook in moeilijk bereikbare of moeilijk te navigeren plekken komen.

Alle gereedschapsets zijn hier te vinden.

Aquascape tool set luxe

Mooie aquariumset met hoes van AquaTools

Aquariumsets kunnen verschillende soorten gereedschap bevatten, dus ga op zoek naar wat bij je past. Een set voor Aquascaping bevat aquarium gereedschap die verfijnder en preciezer zijn.

Voordelen van een aquariumset

  • Bevat een schaar en een pincet en is dus multifunctioneel;
  • Klaar met Aquascaping? In de hoes berg je ze veilig weer op;
  • Alle gereedschappen in een aquariumset zijn aquariumveilig;
  • Bovendien zijn de sets gemaakt van stevig roestvrij staal.