Aquariumpomp kopen

Aquariumpomp kopen: waarom heb je dit nodig?

Een aquariumpomp kopen is iets waar goed bij stilgestaan moet worden. In deze blog geven precies aan wat je moet weten vóórdat je een aquariumpomp koopt. Daarnaast sommen we een paar belangrijke tips op, zodat jij de juiste aquariumpomp koopt.

Een aquariumpomp is nodig voor extra zuurstof in het water. De bubbels die de aquariumpomp door het luchtsteentje heen duwt geeft niet alleen een leuk decoratief effect aan het aquariumwater, het zorgt er ook voor dat het aquariumoppervlak in beweging blijft. Met deze beweging komt er meer zuurstof in het aquariumwater.

Hoeveel liter aquariumwater heeft u?

We hebben hieronder een lijst gemaakt met aquariumpompen die geschikt zijn voor verschillende grootte aquaria. Zo koopt u geen aquariumpomp die te groot of te klein is.

Wilt u een grotere of kleinere aquariumpomp kopen?

Bekijk dan de categorie aquarium luchtpompen eens. Dit is slechts een greep uit ons ruime assortiment van aquariumpompen, maar deze opsomming maakt het wel alvast een stuk makkelijker om te besluiten welke pomp voor u het meest geschikt is.

Weetje: Er wordt vaak gedacht dat de bubbels die de aquariumpomp maakt, al de zuurstof is. Maar deze bellen knappen kapot aan de oppervlakte. De rimpeltjes die de bellen maken wanneer ze knappen, zorgen er daadwerkelijk voor dat het water weer zuurstof opneemt.

Welke aquariumpomp is geschikt?

Niet iedere luchtpomp heeft voldoende capaciteit voor het aantal liters aquariumwater. Wanneer u een aquarium heeft van 100 liter en u koopt een aquariumpomp voor 50 liter aquariumwater, dan zal het water niet voldoende zuurstof opnemen. Wanneer het aquariumwater onvoldoende zuurstof bevat, zullen de aquariumvissen aan het oppervlak gaan zwemmen en naar lucht gaan happen. Ook de groei van de aquariumplanten wordt minder door een tekort aan zuurstof

Bij een aquariumpomp kopen dient u dus goed op te letten of de aquariumpomp wel voldoende liter aan kan.

Aandachtspunten bij het kopen van een aquariumpomp

Er zijn natuurlijk altijd punten waar goed op gelet moet worden. Deze hebben we voor het gemak hieronder vermeld

  • Niet alle pompen hebben automatisch een slang meegeleverd. Deze kunt u in de categorie Aquariumslangen
  • Om de bubbels in het aquarium te krijgen, heeft u nog een luchtsteen Deze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgen op onze webshop. De luchtstenen zitten nooit inbegrepen bij de aquariumpompen
  • Let goed op hoeveel stroom het apparaat gebruikt. Vaak zijn ze zuinig omdat de aquariumpompen elke dag lang aan staan, maar niet altijd. Wanneer een pomp meer liter moet voorzien van zuurstof, zit daar vaak ook meer stroom achter. Dit is een belangrijk punt bij een aquariumpomp kopen.
  • Koop daarnaast ook geen te sterke aquariumpomp. Een 300 liter pomp is veel te sterk voor een aquarium met 100 liter. Dit zorgt voor te veel bewegend water, wat weer voor onrust zorgt onder uw vissen.

Nog vragen over het kopen van een aquariumpomp?

Een aquariumpomp kopen doet u snel en gemakkelijk op onze webshop. Wij hebben een ruim assortiment voor u, en proberen de productteksten steeds beter te maken. Nu kan het natuurlijk altijd zijn dat er toch een vraag blijft waar u geen antwoord op kunt vinden. Neem in dat geval dan altijd contact met ons op. Met onze 100 jaar aquariumervaring adviseren wij u graag verder zodat u het juiste product aanschaft.

Schrijf je in voor Black Friday deals!
NIEUW IN DE SALES
Winkelmandje

INSCHRIJVEN

Nog geen account?