Aquarium onderhoud, Aquarium water testen

Aquarium zuurstof test kopen?

tetra-o2-test-zuurstof-voor-30-tests

Er zijn veel belangrijke dingen die uw aquariumvissen nodig hebben om te leven, zoals voedsel en lucht. Hoewel u de hoeveelheid voedsel zelf kunt bepalen, moet u een zuurstof test kit gebruiken om de hoeveelheid O2 (zuurstof) in het aquarium te meten. Doe een aquarium zuurstof test om er zeker van te zijn dat de levende wezens in uw aquarium voldoende zuurstof hebben.

Zuurstof tekort in het aquarium? Gebruik dan Oxyletten tabletten voor directe toevoeging van zuurstof. Of gebruik een luchtpomp voor structurele toevoeging van zuurstof (O2).

Aquarium zuurstof test kopen?

Wilt u een zuurstof test kopen? Een van de meest voorkomende zuurstof test is de druppeltest van Tetra. Deze testen worden geleverd met enkele druppelflessen die oplossingen bevatten om zuurstof waarden te meten. Je gebruikt gewoon de op de test aangegeven hoeveelheid aquariumwater, doet dit in een klein bakje en voegt de oplossing toe zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Nadat u de test heeft voltooid, vergelijkt u deze met de kleurentabel die bij de zuurstoftest is geleverd. En voila: daar is je antwoord.

Waarom is een zuurstoftest belangrijk?Co2 in water

Zuurstof is meer dan belangrijk voor uw aquarium. Het ondersteunt niet alleen uw vissen direct, maar het wordt ook gebruikt en nodig voor de basiscycli van uw aquarium. De processen waarbij zuurstof wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld de afbraak van afval, afbraak van dode stoffen, afbraak van voedsel en productie van nitriet.

Bij het gebruik van een anti algenmiddel sterven vaak algen in grote hoeveelheden af. Dit kost zoveel zuurstof dat het voorkomt dat vissen door het plotselinge gebrek eraan, doodgaan. Gebruik daarom altijd een luchtpomp, bij radicale wijzigingen in het aquarium.

Het is erg belangrijk om het zuurstofgehalte binnen een bepaald bereik te houden. Dit bereik wordt verzadiging genoemd en rond de 70% verzadiging en hoger wordt aanbevolen. Dit zie je bij een zuurstof test ook terug.

Een aquarium zuurstof test is de enige betrouwbare manier om te controleren op zuurstofgebrek

Wanneer het zuurstofgehalte begint te dalen, merkt u dat zelf niet. In een zuurstofarme omgeving zullen de vissen zich vreemd gaan gedragen. Soms gaan de vissen naar de oppervlakte om naar lucht te happen. Of de vissen zijn minder actief en ze eten minder. Hoewel deze tekenen op meerdere dingen kunnen wijzen, moet u een snelle aquarium O2-test doen als u denkt dat het een gebrek aan zuurstof is en dienovereenkomstig handelen naar de resultaten!

Er zijn veel oorzaken voor een laag zuurstofgehalte, maar de meest voorkomende zijn planten die ‘s nachts zuurstof gebruiken, overbevolking en te veel afval.

Een O2 test gebruiken bij noodgevallentetra-o2-test-zuurstof-voor-30-tests

Gebruik in geval van nood een luchtpomp om een ​​deel van de zuurstof aan te vullen die de vissen en planten nodig hebben. Je kunt ook luchtstenen gebruiken. Verschoon voor de zekerheid het bestaande filtermateriaal of vervang de filter naar een hogere capaciteit. Reinig het aquarium en de filters om overtollig afval uit het aquarium te verwijderen. Nadat het aquarium schoon is, kunt u het beste weer gaan testen om te constateren dat het zuurstof tekort is opgelost.