Aquarium onderhoud

Aquarium kopen: Hoe begin je?

HS AQUA AQUARIUM LAGO 40 LED ZWART

Een aquarium kopen wordt vaak de eerste stap genoemd wanneer je wilt beginnen met een aquarium. Daar klopt natuurlijk niets van. Voordat je kiest voor een aquarium kopen, moet je immers al weten welke aquariumplanten en aquariumvissen je wilt hebben. Koop je een klein aquarium en wil je vervolgens aan de slag met het kweken van discusvissen, dan kun je net zo hard weer terug naar de winkel. Oriënteer je daarom eerst eens op de mogelijkheden. Welke aquariumvissen zijn er, welke randapparatuur heb je nodig en welke planten passen bij het aquarium? En in welke stijl wil je het aquarium opzetten? Zo natuurgetrouw mogelijk, of wil je juist je fantasie op de loop kunnen laten? Pas wanneer je weet wat je ongeveer wilt, kun je aan de slag met een aquarium kopen.

Een aquarium gekocht. En nu?

Voordat je begint met het plaatsen van de aquariumplanten, de aquariumdecoratie en natuurlijk de aquariumvissen, is het belangrijk dat je een pas op de plaats maakt. Een gezond aquarium heeft een fragiele balans tussen de waterwaardes en de bacteriecultuur die actief is in het aquariumwater. Maar een pas opgestart aquarium heeft geen bacteriecultuur en daarom is het direct starten vragen om problemen. Begin daarom eerst met een aquarium opstart cultuur en aquariumplanten. Deze zorgen voor een balans in het aquariumwater. Geven de watertesten goede resultaten aan na een week? Pas dan plaats je de aquariumvissen. Zo weet je namelijk zeker dat zij direct de geschikte leefomgeving hebben.

tetra-watertestset-laborett

Plaats pas vissen als de waterwaarden in orde zijn!

Een aantal dingen om op te letten bij een aquarium kopen

Aquariumvissen kopen is een kunst op zich. Koop nooit aquariumvissen die je niet gezien hebt. Je wilt namelijk de actieve aquariumvissen kopen met frisse kleuren, die zien er gezond uit. Let er ook op dat een aquarium aanschaffen ook betekent dat je op zoek moet naar randapparatuur, zoals filters en verwarming voor het aquariumwater. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om direct te kijken naar de gereedschappen voor het aquarium onderhouden, omdat deze het werk veel makkelijker maken. Besef goed dat je in eerste instantie aardig moet investeren om alles écht op orde te krijgen, daarna heb je vaak veel minder geld nodig om het aquarium op orde te houden: dan kost het vooral nog tijd.

Meest gestelde vragen over het kopen van een aquarium

Welk aquarium kun je kopen

Je moet nadenken over wat je met het aquarium wil doen. De grootte van het aquarium is vaak de belangrijkste factor bij het kopen van een aquarium.

Waar moet je op letten bij het kopen van een aquarium

De grootte van het aquarium is een van de belangrijkste factoren. Daarna kan je, afhankelijk van het aquarium dat je wil, voor gebogen glas kiezen.

Wat heb je nodig nadat je een aquarium hebt gekocht

Na het kopen van een aquarium moet je wat extra producten kopen om je aquariumleven op te bouwen. Dit zijn filters, versieringen en een zuurstofsysteem.

Hoe voeg je vis toe na aankoop van een aquarium

Nadat je alle technische zaken voor je aquarium hebt afgerond, moet je een uitgebalanceerde omgeving voor de vissen maken. Pas dan kun je de vis toevoegen.

Wat te doen na aankoop van een aquarium

Na aankoop van een aquarium heb je nog wat meer onderdelen nodig. Dit kunnen technische zaken zijn, maar ook watertesten en waterbalansmiddelen. Dit houdt het leven in je aquarium optimaal.

Related Posts