Aquarium techniek, Aquariumfilter

Aquarium filterpomp: Waarom je die echt nodig hebt

EHEIM BUITEN THERMOFILTER PROF 3 3

Een aquarium is veel werk. Het vereist nu eenmaal regulier onderhoud. Je aquariumplanten en aquariumvissen zijn dagelijks actief. Alle afscheiding, plus het afgestorven plantaardige en dierlijke materiaal, zorgen voor vervuiling in de bak. Uiteraard kun je niet zelf constant bezig zijn met het schoonmaken van het aquarium. En dat is ook niet de bedoeling. Daar zijn tenslotte aquarium filters voor ontwikkeld! Deze halen het vuil en de schadelijke stoffen uit het water. Op de manier blijft de leefomgeving van de aquariumbewoners gezond. Je kunt kiezen voor biologisch of mechanisch filteren. Maar de betere varianten zoals het aquariumfilter van Eheim, combineren beide manieren van filteren voor het beste resultaat.

Waarom een filterpomp voor het aquarium installeren?

Wanneer de aquarium filterpomp niet meer werkt, wordt het aquariumwater niet meer door de filters geleid. Dit betekent dat het aquariumwater niet meer gezuiverd wordt. Een nieuwe aquarium filterpomp installeren is dan noodzakelijk. Bij het opbouwen van de filters in het aquarium, kies je altijd eerst voor het meest grove filtermateriaal. Als laatste plaats je het fijnste filtermateriaal, zodat deze niet direct vol komt te zitten. Een aquarium filter vervangen moet je niet te vaak doen wanneer het biologische filters zijn: je wilt het evenwicht immers niet verstoren. Heb je mechanische filters? Dan vervang je de filters gewoon wanneer deze bijna vol zijn.

Heb je heel kleine aquariumbewoners, zoals garnaaltjes? Plaats dan een gaasje voor het filter, zodat de kleinste aquariumbewoners niet in het filter gezogen worden door de aquarium filterpomp. Welke aquarium filterpomp en aquariumfilters het beste passen bij jouw aquarium? Dat bepaal je door te kijken naar de bewoners in het aquarium en het aantal liter water. Je kunt kiezen voor een binnenfilter of buitenfilter. Een binnenfilter heeft geen risico op lekkages en vereist geen ruimte buiten het aquarium. Maar een buitenfilter laat meer ruimte in de bak over. Daarnaast zijn deze filters makkelijker weg te werken.

Aquarium filter voor nano aquaria

Heb je een kleiner aquarium, dan is het iets lastiger een geschikt aquariumfilter te vinden. Gelukkig heeft Hydra een speciaal Nano Aquariumfilter. Zo kun je ook met een bijzonder klein aquarium gewoon zorgen voor een gezonde leefomgeving voor planten en vissen.

Aquarium filterpomp voor een nano aquarium

Aquarium filterpomp voor een nano aquarium.

Related Posts