Aquarium gereedschap, Aquarium onderhoud

Dit zijn de 5 meest essentiële aquascaping tools!

aquascaping tools, aquarium gereedschapsset

Aquascaping is de kunst van het creëren van de meest adembenemende onderwaterwerelden. Ben jij van plan om je eigen aquascape te maken? Dan heb je natuurlijk wel het juiste gereedschap nodig. Deze aquascaping tools heb je sowieso nodig!

Maar eerst, een opmerking: Welk gereedschap je ook aanschaft voor aquascaping, zorg dat je altijd kiest voor roestvast staal! Waarom? Alles dat niet gemaakt is van roestvaststaal zal al snel gaan roesten. Dat is niet alleen zonde van je gereedschap, er kunnen ook schadelijke stoffen in het water achterblijven. Bescherm je vissen en andere aquariumbewoners en kies voor roestvaste aquascaping tools!

De belangrijkste aquascaping tools    

#1. Plantenschaar

aquarium gereedschapsset

Aquarium plantenschaar

Een goede, scherpe plantenschaar is van essentieel belang voor het snoeien van je aquariumplanten. Omdat je je plantenschaar regelmatig zult gebruiken wil ik je graag aanraden om een plantenschaar te kopen die voor jou comfortabel is. Er is niets vervelender dan een half uur lang snoeien met een plantenschaar die te klein is voor je vingers. Lees je voor aankoop ook goed in over de verschillende soorten plantenscharen en waar ze voor bedoeld zijn. Een rechte plantenschaar is voor heel andere werkzaamheden geschikt dan een curved aquarium plantenschaar en een aquarium wave plantenschaar voelt heel anders dan een aquarium spring plantenschaar.

#2. Aquarium pincet

aquarium gereedschapsset

aquarium pincet

De keuze voor een recht aquarium pincet of een krom aquarium pincet is deels een kwestie van persoonlijke voorkeur en deels een kwestie van wat je ermee gaat doen. Pincetten behoren tot de meest veelzijdige aquascaping tools en kunnen voor van alles en nog wat gebruikt worden. Denk aan planten, hardscaping, het oppakken van losse plantblaadjes na het snoeien, het vangen van kleine slakjes, enzovoorts. Kortom, investeer in een goede aquarium pincet, want je zult er veel gebruik van maken!

#3. Plantentang

aquarium gereedschapsset

aquarium plantentang

Een plantentang, zoals dit exemplaar van HS Aqua, kun je voor veel van dezelfde werkzaamheden gebruiken als een aquarium pincet. Waar pincetten zeer geschikt zijn voor het nauwkeurige werk, bieden plantentangen een stevigere grip als je zwaardere items door je aquarium verplaatst, of grote aquariumplanten moet planten.

#4. Algensteker

algen verwijderen van ruiten

Algenkrabber

Een algensteker of algenkrabber is erg handig voor algen verwijderen van ruiten. Zeker wanneer een spons of algenmagneet niet effectief genoeg blijkt. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Heb je een groot of diep aquarium, kijk dan eens voor een algensteker met een uitschuifbaar handvat. Op die manier kom je overal een stuk makkelijker bij. Als je een algensteker aanschaft, sla dan meteen een voorraadje mesjes in; die slijten namelijk relatief snel.

#5. Spatel

aquascaping tools, aquarium gereedschapsset

Spatel

Tot slot, de minst noodzakelijke maar vreemd genoeg meest bevredigende tool uit onze lijst met aquascaping tools: de spatel. Aquarium spatels, ook wel sand flatteners genoemd, zijn bedoeld om die vlaktes of glooiende heuvels van zand en substraat netjes te onderhouden. Het geeft veel mensen een zen-gevoel om alles netjes te maken. Zo’n spatel is ook leuk om cadeau te geven aan een mede-aquariumliefhebber!

Tot slot

Wat zijn jouw favoriete aquascaping tools? Is er nog specifiek aquarium gereedschap waar jij niet zonder kunt? Wij zijn heel benieuwd, dus laat het ons vooral weten in de reacties!

 

Related Posts